Kagithane'de Okul Önleri Ve Çevresinde Polis Denetimi

Yeni egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla emniyet güçleri tarafindan okul önünde ve çevresinde güvenlik önlemi alarak denetim yapildi. Süpheli sahis ve araçlar durdurularak arama yapilirken, okul çevresindeki tekel bayiler denetlendi.

Kagithane'de Okul Önleri Ve Çevresinde Polis Denetimi
Kâgithane’de okullarin açilmasiyla polis ekipleri, okul önlerinde ve çevresinde denetim yapti. Istanbul Emniyet Müdürlügüne bagli Çocuk Sube, Asayis, Mobil Okul Timi, Asayis Sube ve Trafik Sube amirligine bagli personeller, Ahmet Buhan Anadolu Lisesi önünde denetim gerçeklestirildi.

Havadan helikopter destekli gerçeklestirilen denetimde polisler, okul çevresinden geçen süpheli araç ve sahislari durdurdu. Süphelenen kisilerin üstleri ve araçlari didik aranirken Genel Bilgi Taramasi (GBT) aramasi yapildi. Okul çevresinde bulunan tekel bayilerin ise belgeleri kontrol edilirken çocuklara satilmasi yasak ürünler denetlendi.

Lise son ögrencisi Ronay Çalikiliç, polis denetimlerinin güvenlikleri açisindan önemli oldugunu söyleyerek, “Bu bizim için çok güvenli. Okul çikislarinda çok sikintilar olabiliyor. Okula gizli sekilde bir seyler sokabiliyorlar. Polisler bu konuda bizim güvenligimiz için en iyisini yapiyorlar. Devamini da isterim. Kimligi belirsiz insanlarin ne yapacagi belli oluyor. Onlar hepsini etkisiz hale getirip aliyorlar” seklinde konustu.

Emniyet tarafindan, her gün 118 noktada okul ve çevrelerinde uygulamalar yapilacagi bilgisi verilirken, bu uygulamalarin tüm egitim ögretim dönemi boyunca planlanarak devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA