Bursa'da Altyapida Kis Hazirligi

Kis aylarinin yaklasmasi ile birlikte olusabilecek su baskinlari ve taskinlara karsi tedbirini alan Bursa Büyüksehir Belediyesi BUSKI Genel Müdürlügü ekipleri, sehrin farkli noktalarindaki mazgallarda temizlik çalismasi baslatti.

Bursa'da Altyapida Kis Hazirligi
Bursa’nin saglikli bir altyapiya kavusmasi için yogun bir tempo ile sehrin çesitli noktalarinda çalismalarini kesintisiz sürdüren BUSKI Genel Müdürlügü, yogun yagislarda olusabilecek muhtemel sel ve su baskinlarina karsi tedbirlerini artirdi. Trafik akisinin kesintiye ugramamasi için çalismalar kontrollü bir sekilde sürerken, özellikle ana arterlerdeki mazgallar titiz bir çalismayla temizleniyor. Emek Mahallesi ile Kestel arasinda sehrin dogu bati aksi boyunca uzanan güzergâhtaki mazgallarin tamami temizlendi. Bununla birlikte Osmangazi ilçesi Çiftehavuzlar, Tuna ve Fatih mahallelerindeki mazgallarin temizligi de tamamlandi. Hazirlanan program dahilinde toplam 21 bin adet mazgalin temizliginin bitirilmesi hedeflenirken, halen Demirtas bölgesindeki çalismalar devam ediyor.

Iklim degisikligine bagli olarak son yillarda yasanan ani ve siddetli yagislarin sadece Türkiye’de degil, dünya genelinde önemli bir sorun haline geldigini hatirlatan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bu sorunun ancak güçlü bir altyapi ile asilabilecegini vurguladi. Ani ve yogun yagislar sonucu olusan sel baskinlarinin Türkiye’nin farkli sehirlerinde de yasami olumsuz etkiledigini hatirlatan Baskan Aktas, “Bursa’da yasanmasi muhtemel olumsuzluklarin önüne geçmek adina çalismalarimiza hiz verdik. BUSKI ekiplerimiz özelikle mazgallarin temiz tutulmasi noktasinda hummali bir çalisma sürdürüyor. Temennimiz benzer sel baskinlarinin Bursa’da yasanmamasi’’ diye konustu.

Kaynak: İHA