Vali Aslan, 'Egitim, Sadece Sinif Duvarlari Içinde Degil'

ögretim yili, ülkemizin gelecegini insa etme ve nesillerimizi bu gelecege en iyi sekilde hazirlamada yeni bir baslangiçtir. Milletimizi ve ülkemizi gelecege güvenle tasimak için ilk sart egitimdir” dedi.

Vali Aslan, 'Egitim, Sadece Sinif Duvarlari Içinde Degil'
Vali Selçuk Arslan, 2023 - 2024 egitim - ögretim yili nedeniyle bir mesaj yayinladi. Aslan, egitimin sadece dört duvar arasinda olmadigini belirterek “2023-2024 egitim-ögretim yilina baslarken ögrencilerimize, ögretmenlerimize, velilerimize ve tüm egitim camiamiza basarilar diliyorum. Her egitim-ögretim yili, ülkemizin gelecegini insa etme ve nesillerimizi bu gelecege en iyi sekilde hazirlamada yeni bir baslangiçtir. Milletimizi ve ülkemizi gelecege güvenle tasimak için ilk sart egitimdir. Bu anlamda çocuklarimizin en güzel sekilde yetistirilmesi hepimizin ortak hedef ve sorumlulugudur. Bir milletin ortak degerleri ve ideallerini nesillere aktaran egitim, o toplumun temel tasidir ve geleceginin teminatidir. Egitim, sadece sinif duvarlari içinde degil, ayni zamanda hayatin her alaninda karsimiza çikan bir süreçtir. Egitim sistemimiz ile düsünen, arastiran, yeni fikirlere açik, sorumluluk duygusuna sahip, milli ve manevi degerlerimizi benimsemis, üretken, bilgi ve iletisim çagi insani yetistirme hedef ve gayreti içerisindeyiz. Ögrencilerimiz, sizler gelecegimizin teminatisiniz. Bilgiye açik olun, ögrenme azminizi kaybetmeyin ve hayallerinizi gerçeklestirmek için çaba gösterin.

Ögretmenlerimiz, sizler de her bir ögrenciyi en iyi sekilde yetistirmek için çaba harciyorsunuz, bu özverili çalismalariniz için tesekkür ediyorum” dedi.

Velilerin, çocuklarin egitimine destek olmaya devam etmesini isteyen Vali Aslan “Onlarin yaninda oldugunuzu hissettirin. Okullarimizda egitim gören çocuklarimizin ruh ve bedensel gelisimini olumsuz etkileyebilecek zararli maddeler ile mücadele edilmesi, okullarin ve çevrelerinin güvenligi ve ögrenci tasima servislerinin daha güvenli olmasi konularinda gerekli tüm tedbirler planlanmis ve hayata geçirilmektedir” ifadelerinde bulundu.

74 bin 628 ögrenci ders basi yapacak

Aslan, yeni egitim ögretimin yilinin basarili geçmesini dileyerek “Düzce genelinde 445 okulumuzda, 74.628 ögrencimiz ve 5.059 ögretmenimizin yeni bir sevk ve heyecanla 11 Eylül 2023 Pazartesi günü baslayacak ve 14 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek olan 2023-2024 egitim-ögretim yilinin hepimiz için basarilarla dolu bir yil olmasini temenni ediyor; Hep birlikte, daha iyi bir gelecege yol alacagimiza olan inancimi vurgularken tüm hemsehrilerime en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA