Depremde Hayatini Kaybeden Yagmur'un Sesi, Türk Yildizlari Senfoni Orkestrasini Ve Vatandaslar Gözyaslarina Bogdu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlen Opus Müzik Festivali, Türk Yildizlari Senfoni Orkestrasi "Dayanisma Konseriyle" sona erdi. Konserden sahneye çikan Antakya Devlet Konservatuvari Ögretim Üyesi Sezgin Suna gözyaslari içerisinde 6 Subat depreminde hayatin kaybeden 11 yasindaki ögrencisi Yagmur’un depremden 2 gün önce gönderdigi ses kaydini dinletti. Orkestra ekibi ve vatandaslar duygusal anlar yasadi.

Depremde Hayatini Kaybeden Yagmur'un Sesi, Türk Yildizlari Senfoni Orkestrasini Ve Vatandaslar Gözyaslarina Bogdu


Cumhurbaskanligi Iletisim Daire Baskanliginin destekleriyle gerçeklestirilen Opus Müzik Festivali’nin son gününde Türk Yildizlari Senfoni Orkestrasi Bodrum Kalesi Kuzey Hendegin de konser verdi. Konser alani saatler önce yüzlerce sanatsever ve tatilci akin etti. Orkestra Sefi Murat Cem Orhan’in yönettigi konserde soprano Burcu Hanci, Türk caz sanatçisi Jülide Özçelik, tenor Senol Talinli ve opera sanatçisi Burak Bilgili sahne aldi.

Gözyaslari içerisinde anlatti

Festivale konuk sanatçi olarak gelen, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvari Ögretim Üyesi Sezgin Suna, 6 Subat depreminde hayatini kaybeden 11 yasindaki ögrencisi Yagmur’dan bahsetti. Depremden 2 gün önce kendisine ögrencisi yagmurun bir ses kaydi gönderdigini ve koroda seslendirmesini istedigi bir sarkinin oldugunu söyledigini açikladi.

Ses kaydini sahneden izleyenlerle paylasinca birçok izleyici gözyaslarini tutamadi. Suna ise Yagmur’u anlatirken gözyaslarini tutamadi. Konusmasinin ardindan opera sanatçisi Burak Bilgili birlikte Manastir Türküsünü seslendirdi.
Kaynak: İHA