Batman'da Onkoloji Tani Merkezi'nin Temeli Törenle Atildi

Batman Egitim ve Arastirma Hastanesinin bahçesinde yapimina baslanan Onkoloji Tani Merkezi’nin temeli törenle atildi.

Batman'da Onkoloji Tani Merkezi'nin Temeli Törenle Atildi
Batman Il Saglik Müdürlügü tarafindan ilk etap çalismasi tamamlanan Onkoloji Tani ve Tedavi Merkezi’nin ihalesinin ardindan yapimina baslandi. 38 milyon TL’ye ihale edilen merkez 364 günde tamamlanacak. Il disina sevklerin önüne geçmesi ve Batman’a yakin olan Siirt, Mardin, Sirnak, Bitlis, Mus, Bingöl illerine de hizmet vermesi hedeflenen merkez, Diyarbakir ve Elazig gibi illerin sevk yükünü de hafifletecek.

Törende konusan Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, “Yaklasik 38 milyon TL’ye ihale edilen onkoloji merkezi yapim isi için yüklenici firmaya 364 gün süresi verildi.

Binamiz Egitim ve Arastirma Hastanesi içerisinde bin 976 metrekare olmak üzere 760 metrekare oturma alani ve 107 metrekare teknik kapali alan olacak sekilde insa edilecektir. Hizmet kapali alanimiz zemin kat, bodrum kat ve birinci kat olacak sekilde planlanmistir. Kamu ve özel hastanelerimizdeki onkoloji kliniklerinde il içi ve il disindan hasta kitlesinin almakta oldugu tedavinin önemli bir kismini PETCT ve Linac cihazlari olusturmaktadir. Onkoloji Tani Merkezi binamizin tamamlanmasiyla bu eksiklik giderilerek, özellikle Diyarbakir, Malatya ve Elazig’a sevkin önüne geçilmis olacak ve ilimize yakin olan Siirt, Mardin, Bitlis, Sirnak ve sinirlarimiza yakin olan Zaho, Duhok ve Erbil’e kadar bu hizmet verilecektir” dedi.



“Yetersiz durumda olan fiziki mekanlarimizi çesitlendirdik ve kapasitelerini arttirdik”

Batman’da yatak kapasitesinin yüzde 420 artis gösterdigini belirten Batman Belediye Baskan Vekili ve Batman Valisi Ekrem Canalp, “Reform etmediginiz hiçbir

kurum zaman içerisinde dinamizmini koruyamaz. Reforme edilmemis her bir kurum bir zaman sonra atalete sürüklenmeye mahkumdur ve reforme edilmemis her bir kurum zaman içerisinde kalitesiz hizmet üretmeye mahkumdur. Daha öncesinde yetersiz durumda olan fiziki mekanlarimizi çesitlendirdik ve kapasitelerini arttirdik. Somut bir örnek vereyim, Batman’da 2000 yilindaki yatak sayisi 271 iken, bugün bin 150’dir. Yani saglikta reform projesinin Batman’daki somut sonucu Batman’daki yatak kapasitemiz yüzde 420 artis göstermistir” diye konustu.

Törene Batman Belediye Baskan Vekili ve Batman Valisi Ekrem Canalp, Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, protokol üyeleri, saglik personeli, doktorlar ve STK temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA