Altinova, Yatirimlarla Büyüyor

Yalova Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, ilçenin ihtiyaç duydugu yatirimlarin tam gaz devam ettigini belirtti.

Altinova, Yatirimlarla Büyüyor
Altinova Belediyesi gerek kendi imkânlari ve gerekse bakanliklarla kurulan iliskilerle ilçeye ciddi yatirimlari çekmeye devam ediyor. Oturduklari makamlarin hizmet makamlari oldugunu bildiklerini ifade eden Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral hizmeti kendilerine siar edindiklerini de belirtti.

Ilçeye birçok yatirimin bir biri ardina kazandirilacagi müjdesini de veren Oral, projeleri kamuoyu ile paylasti.

‘Hastaneye ek bina yapilacak’

Ilçenin nüfusunun her geçen gün arttigini dile getiren Oral bu çerçevede saglik ihtiyacinin da arttigini belirtti.

Buradan yola çikarak ilçedeki hastanenin kapasitesinin artirilmasini saglamak adina Saglik Bakanligi ile anlasma sagladiklarinin altini çizen Oral, “Su anda insaati tamamlanma asamasinda olan 112 Acil, Ilçe Saglik Müdürlügü ve Aile Sagligi entegre binalarimiz var. Yakin zaman içerisinde burasi da hizmete girecek. Çok önemsedigimiz bir yatirim daha var ki bunun hayata geçirilmesi için çok büyük çaba harcadik. Mevcut Altinova Devlet Hastanemize ek bir hastane daha yapilmasi için Saglik Bakanligi ile anlasma sagladik. Bakanligimiz bu konuda gerekli karari da verdi. Proje çizim asamasina gelindi. Ardindan da ihaleye çikilacak. Ilçe hastanemiz bir bu kadar daha büyümüs olacak. Hizmet kapasitesi de 2 katina çikacak. Biz saglik alanindaki yatirimlari çok önemsiyoruz. Zira ilçemizin nüfusu her geçen gün artiyor” diye konustu.

Yaz boyunca yol ve kaldirim çalismalari sürdü

Ilçede yaz boyunca süren yol ve kaldirim çalismalari ile ulasim aginin modernize edildigini dile getiren Oral, “Cumhuriyet Mahallemizdeki ana arterlerimizden birisi olan cadde sil bastan yeniden yapildi. Bir ay içerisinde tamamladik. Bu alan görselleri ile ilçemize yakisan bir alan haline gelecek. Cadde yaya agirlikli olacak. Yaya yürüyüs alanlarini genislettik. Araç alanlarimizi ise daralttik. Su anda en büyük sikintilardan birisi yollar. Kisin geçmesini bekliyorduk. Ihalelerimizi de yapmistik. Yol yapim çalismalarina basladik. Bu yaz aylarinda komple yol ve kaldirim yapim islerine agirlik verdik” diye konustu.

Örnek proje hayata geçiyor

Sadece insanlara yönelik degil hayvanlara yönelik projeleri de hayata geçirdiklerini ifade eden Oral, bu anlamda örnek bir projeden bahsetti. Haziran ayi itibari ile sokak hayvanlarina dagitilan ve barinaktaki hayvanlarin beslenmesinde kullanilacak olan mamalari kendilerinin üretmeye baslayacaklarini dile getiren Altinova Belediye Baskani Metin Oral, “Bizim güzel bir projemiz daha var. Hayvan severler için örnek olacagina inandigimiz bir proje bu. Birkaç belediyemiz de yine bu projeyi uygulayacak diye biliyorum. Ilçemizde kedi ve köpek mamasi üretimi yapmaya basladik. Haziran ayindan itibaren ilçemizdeki sokak hayvanlari ve barinaklarimizdaki hayvanlarimiz için belediye olarak kendi mamalarimizi üretmeye baslamis olacagiz. Hatta belirli bir kota koyarak vatandaslarimiza bile ücretsiz mama dagitimi yapmayi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA