Alapli Erdem Yuvayi Birlestiren Üst Geçit Yenileniyor

Zonguldak’in Alapli Ilçesi Erdem yuva bagli, Karayollari tarafindan maliyeti yaklasik 4 milyon lirayi bulan asansörlü yeni üst geçit yapiyor

Alapli Erdem Yuvayi Birlestiren Üst Geçit Yenileniyor
Karayollari 15. Bölge Müdürlügü, kendi sorumluluk alani içinde olan D 010 Akçakoca Zonguldak yolunda artan araç yogunlugunu dikkate alarak, ömrünü tamamlayan Erdem yuva yaya üst geçidinin kaldirilarak yerine modern bir yaya üst geçidi yapiliyor.D-010 Karayolu’nun Erdem yuva mevkiinde bulunan yaya üst geçidi kaldirilarak, yerine 65 metre uzunlukta, 3 metre genislikte, 5,5 metre yükseklige sahip 1 adet asansör yeri bos birakilarak çelik yaya üst geçidi yapilmasi için çalismalara baslandi.

Üst geçidin söküm çalismalarini inceleyen 15. Kastamonu Karayollari Bölge Müdürü Yüksel Oguzhan, Alapli halkina hizmet veren üst geçidinin kaldirilmasina yönelik su açiklamayi yapti,” uzun yillardir bu geçit Alapli halkina hizmet verdi. Simdi Alapli Erdem Yuva D-010 karayolunun rahatlamasi ve metal yorgunlugu nedeniyle üst geçidin kaldirilmasi gerekiyordu, simdi yerine daha modern ve daha güzel bir geçit için yerlestirme çalismalarina basladik ” dedi.

Kaynak: İHA