Hans Firtinasi Kuzey Avrupa'da Etkili Olmaya Devam Ediyor

Kuzey Avrupa’da etkili olan Hans Firtinasi, Norveç’te toprak kaymalarina ve sellere neden oldu.

Hans Firtinasi Kuzey Avrupa'da Etkili Olmaya Devam Ediyor


Hans olarak adlandirilan firtina, Kuzey Avrupa’da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Norveç’te siddetli yagis ve toprak kaymalarina neden olan firtina nedeniyle yüzlerce kisi çesitli bölgelerden tahliye edildi. Norveç’te bazi köyler sellerden etkilenirken, toplu tasima durma noktasina geldi.

Valdres kasabasinda toprak kaymasi bir evi yikarken, Hemsedal’da ise küçük bir ev nehir sularina kapildi. Yetkililer, söz konusu olaylarda ölen ya da yaralanan olmadigini açikladi.



Firtina Kuzey Avrupa’daki birçok ülkeyi etkiledi

Firtinadan Isveç, Litvanya, Almanya, Danimarka, Letonya, Estonya ve Finlandiya da etkilendi. Dün Isveç’te firtina nedeniyle bir yolcunun treninin raylardan çikmasi sonucu 3 kisi yaralanmisti.

Litvanya’da ise 50 yasindaki bir kadin, Letonya siniri yakinlarinda agaçlarin devrilmesi sonucu hayatini kaybetmis, bölgede binlerce kisi elektriksiz kalmisti.

Olumsuz hava kosullari nedeniyle Polonya’dan Isveç’e, Norveç’ten Danimarka’ya ve Almanya’nin Hiddensee ve Rügen adalarina yapilan feribot seferleri askiya alinmisti.

Letonya’da ise rüzgarin hizi saatte 108 kilometreye ulasmis, baskent Riga’nin güneybatisindaki Apgulde köyünde golf topu büyüklügünde dolu yagmisti. Estonya’da da siddetli yagmur ve dolu bildirilmis, Danimarka’da ise yetkililer agaç devrilmesi riskine karsi halki uyarmisti.
Kaynak: İHA