Fenalastigi Evinde Mahsur Kalan Kadin Kurtarildi

Ankara’da tek basina yasadigi evde fenalasarak mahsur kalan kadin, itfaiye ve saglik ekiplerinin müdahalesiyle kurtarildi.



Olay, Yenimahalle ilçesi Sehit Cem Ersever Caddesi’nde yer alan bir apartman dairesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, saglik problemleri olan Dilek B. (62) tek basina yasadigi evinde fenalasarak yere düstü. Ayaga kalkamayan yasli kadinin yardim seslerini duyan komsularinin ihbari üzerine olay yerine çok sayida saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kapisi kilitli olan 10’uncu kattaki eve itfaiye vinci yardimiyla pencereden giren saglik ekipleri Dilek B.’ye ilk müdahalede bulundu. Tedbir amaçli hastaneye götürülen talihsiz kadinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

“Bagirarak yardim istemis”

Olayin taniklarindan olan bir vatandas, “Yukari katta oturan yasli bir komsumuz var. Saglik problemleri oldugu için yürümekte güçlük çekiyor. Evin içinde düsmüs. Bagirarak yardim istemis. Sesi duyan komsular da ihbarda bulunmus. Itfaiye ekipleri camdan eve girdi. Önemli bir seyi yokmus. Yalniz yasayan birisiydi.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA