Zincir Marketin Deposuna Ait Açik Alanda Yangin

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bir zincir marketin deposuna ait açik alanda çikan yangin itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bölgede incelemelerde bulunan Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Yangin kontrol altina alindi, ana binaya siçrama riski önlenmis gözüküyor" dedi.

Zincir Marketin Deposuna Ait Açik Alanda Yangin
Edinilen bilgiye göre, Aslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde bir zincir marketin deposuna ait geri dönüsüm malzemelerin toplandigi açik alanda yangin çikti. Geri dönüsüm malzemeleri ve tahta paletlerin tutusmasi ile alevler kisa sürede büyürken, dumanlar gökyüzünü kapladi. Çalisanlar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Bölgeye Kartepe ve çevre ilçelerden çok sayida itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin teleskobik merdiven kullanarak müdahale ettigi yangin 1 saatte kontrol altina alindi. Bölgedeki sogutma çalismalari sürüyor.

"Yanginin neyden çiktigina dair henüz bir yorum yapmak çok kolay degil"

Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, “Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde Bim marketin deposunda büyük bir yangin ihbari üzerine biz de olay yerine geldik. Gerçekten çok riskli bir yangin. Ilgili birimlerin, Kocaeli Büyüksehirimize bagli itfaiyeye birimlerinin hizli müdahalesiyle söndürülmüs gibi gözüküyor. Depo atiklarinin toplandigi alanda çikan yangin, yetkili birimler tarafindan söndürüldü. Yangin kontrol altina alindi, ana binaya siçrama riski önlenmis gözüküyor. Yanginin neyden çiktigina dair henüz bir yorum yapmak çok kolay degil. Kamera kayitlarindan ve yetkili birimlerin yarin yapacagi inceleme neticesinde ortaya çikacak. Son günlerde havalarin sicak olmasi ve birçok yanginin meydana gelmesi hepimizi teyakkuz haline geçirmis durumda. Biz de teyakkuz halindeydik. Kartepe Belediyemize ait vidanjör araçlarimiz da olaya intikal etti” dedi.

Kaynak: İHA