Türk Tarih Kurumu Baskanligina Yüksel Özgen Atandi

Resmi Gazete’de yayimlanan atama kararina göre Türk Tarih Kurumu Baskanligina Yüksel Özgen getirildi.

Türk Tarih Kurumu Baskanligina Yüksel Özgen Atandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Resmi Gazete’de yayimlanan atama kararina göre, Türk Tarih Kurumu Baskanligi’na Yüksel Özgen getirildi.

Söz konusu atama karari Cumhurbaskani Kararnamesi’nin 2’nci ve 3. maddeleri geregince yapildi.

Prof. Dr. Yüksel Özgen Kimdir?

1971 yilinda Çorum’da dogdu. Ilk, orta ve lise ögrenimlerini Çorum’da tamamladi. 1993 yilinda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Cografya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1994 yilinda Kirikkale Üniversitesi Tarih Bölümüne Arastirma Görevlisi olarak atandi. 1995 yilinda Selçuk Üniversitesinde yüksek lisansini, 2004 yilinda Hacettepe Üniversitesi Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Enstitüsünde doktorasini tamamladi.

1999 yilinda Basbakanlik Cumhuriyet Arsivinde Arsiv Uzmani olarak görev yapti. 2000 yilinda bir süre Cumhurbaskanligi Genel Sekreterliginde Arsiv Uzmani olarak görevlendirildi. 2005 yilinda TIKA Türkoloji Projesi kapsaminda Arnavutluk Tiran Üniversitesinde Ögretim Üyesi olarak görevlendirildi. 2006 yilinda yine ayni proje kapsaminda Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesinde Ögretim Üyesi olarak görevlendirildi. 2009 yilinda Çankiri Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne Ögretim Üyesi olarak göreve basladi.

Ayni yil Üniversitenin Atatürk Ilkeleri ve Inkilap Tarihi Bölümü Baskanligina atandi. 2014-2018 yillari arasinda Çankiri Belediyesi Dr. Rifki Kamil Urga Çankiri Arastirmalari Merkezi Koordinatörlügü, 2016-2019 yillari arasinda Çankiri Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlügü görevlerini yürüttü. 2017 yilinda doçentlik ünvanini aldi ve 2023 Ocak ayinda Kirikkale Üniversitesinde Profesörlük kadrosuna atandi.
Kaynak: İHA