Torbali'da Grev Karari Alan Pazarcilar Tezgah Kapatti

Izmir Torbali’da ilçe merkezinde kurulan asirlik Tepeköy Pazari’nin kaldirilarak baska bir mahalleye tasinmasi kararina tepki gösteren pazarci esnafi, grev karari alarak tezgah kapatti.

Torbali'da Grev Karari Alan Pazarcilar Tezgah Kapatti
Edinilen bilgiye göre, Torbali Belediyesi tarafindan Izmir Torbali’da ilçe merkezinde kurulan asirlik Tepeköy Pazari’nin kaldirilarak baska bir mahalleye tasinmasi kararina tepki gösteren pazarci esnafi grev karari aldi. Tepeköy Pazari’nda pazarci esnafi dün tezgah kapatarak satis yapmayip belediye binasinda basin açiklamasi düzenledi.

Torbali Belediyesinin kararina tepki göstererek “Baskan istifa” sloganlari atildi.

Izmir Pazarcilar Odasi Baskani Faysal Acar yapmis oldugu basin açiklamasinda, “Bugün yarim asirdir kurulan adina türküler yazilan Tepeköy Pazari’ni açmiyoruz. Açmama sebebimiz vatandasi magdur etmek degil, ilerde vatandasimizin daha çok magdur olmamasi içindir. Tren rayinin öbür tarafina üstü açik, altyapi yok, ilkel sartlarda, uzak, vatandasin yürüyerek gidemeyecegi bir alana gönderme inadindalar. Bizler esnaflar olarak birileri birilerine ihale verip cebini dolduracak diye bu kadar esnafi, vatandasi magdur edemeyiz. Bu sebepten ötürü pazar yerini açmama karari aldik. Torbali Belediyesi Yazi Isleri Müdürlügüne itiraz dilekçelerimizi verdik” dedi.

Kaynak: İHA