Hünerli Kadinlar Hem Üretiyor Hem De Ev Ekonomisine Katki Sagliyorlar

Bayburt’ta Halk Egitimi Merkezi bünyesinde açilan kurslarla kadinlarin keyifli vakit geçirerek hem ev ekonomisine katki saglamasini, hem de el sanatlari gelenegini yasatmayi amaçliyor.

Hünerli Kadinlar Hem Üretiyor Hem De Ev Ekonomisine Katki Sagliyorlar
El sanatlari kurslarina yogun ilgi gösteren Bayburtlu kadinlar, mahalle odalari ve okullarda açilan atölyelerde bir araya gelerek, usta ögreticileri esliginde havlu, kanaviçe, igne oyasi, namazlik, çanta, fular gibi el islemeleri yapip vakitlerini degerlendiriyorlar.

Kursiyerle birlikte ortaya güzel isler çikardiklarini söyleyen usta ögretici Gül Sansu, el sanatlarina merakli tüm kadinlari Gençlik Merkezinde bulunan El Sanatlari kursuna katilmaya davet etti.

2 senedir kursa devam eden Nihal Erol isimli kursiyer hocasindan birçok seyi ögrendigini belirterek, "2 senedir bu kursa geliyorum, severek devam ediyorum. Bazen örgü, bazen tel kirma yapiyorum. Simdi de kizima yelek örüyorum" dedi.

Rölyef, altin isi, boyama, tel kirma, dantel gibi isleri 4 senedir geldigi kursta ögrenip pekistirerek el sanatlarinda ustalasan Sule Durulmus, "4 senedir bu kurstayiz ve her gün degisik el sanatlariyla ugrasiyoruz. Su an bohça için tel kirma yapiyorum. Rölyef, altin isi, boyama gibi degisik sanatlarla ugrasiyoruz ve sanatlari burada ögreniyorum. Kursumuzda arkadaslarla gayet güzel bir iletisimimiz var, günümüz bu sekilde güzel geçiyor" diyerek konustu.

Kadinlarin ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkida bulunduklarini kaydeden usta ögretici Gül Sansu, kadin dayanismasinin da önemine dikkat çekti. Zamanlari olan ve el sanatlarini ögrenmek isteyen tüm kadinlari kursa davet eden Sansu, "Gençlik Merkezinde, kursiyerlerimle beraber ortaya güzel isler çikariyoruz. Burada çesitli el sanatlarina dair teknikler uyguluyoruz. Rölyef yapiyoruz, dantel, kanaviçe, tel kirma, altin isi, boyama yapiyoruz. Aklimiza gelebilecek bütün el sanatlarina dair tüm teknikleri burada uygulayabiliyoruz. Ev ekonomisine de kadinlarimiz katkida bulunuyorlar, bunun için çok mutlu oluyorum. Kadin dayanismasi, kadin birlikteligi çok önemli. Bizimle birlikte çalismak isteyen herkesi kursumuza bekleriz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA