Bakan Osman Askin Bak, 'Söhretler Karmasi' Maçinda Sahaya Çikti

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Bagcilar Belediyesi Yaz Spor Okullari kapanis törenine katildi. Bakan Bak, törenin ardindan aralarinda eski milli futbolcularin da yer aldigi “Söhretler Karmasi” maçinda sahaya çikti.

Bakan Osman Askin Bak, 'Söhretler Karmasi' Maçinda Sahaya Çikti
Bagcilar Belediyesi’nin yaz dönemini verimli geçirmek adina ögrencilere yönelik düzenledigi Yaz Spor Okullari’nin kapanis töreni gerçeklestirildi.

TÜGVA Istanbul is birligi ile gerçeklestirilen program, 20 mahalledeki 42 okulda 210 egitmen esliginde sürdürüldü. 1 ay süren etkinliklerde 6 bin ögrenci futboldan basketbola voleyboldan satranca kadar farkli branslarda yer alan aktivitelerden yararlanma imkani buldu.

Mahmutbey Stadyumu’nda düzenlenen Bagcilar Belediyesi Yaz Spor Okullari’nin kapanis törenine Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Bagcilar Kaymakami Abdullah Uçgun, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ve çok sayida vatandas katildi.



“Türkiye çapinda yaz spor okullarini açtik”

Düzenlenen “Söhretler Karmasi” karsilasmasinin öncesinde açiklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Bagcilar Belediyesi’ne organizasyon için tesekkür etti. Gençlik ve Spor Bakanligi olarak Türkiye çapinda yaz spor okullari açtiklarini ifade eden Bakan Bak, “Bagcilar’da belediye olarak 6 bine yakin gencimizi TÜGVA ile birlikte yaz spor okullari açarak onlara sabahlari belli branslarda spor egitimi verdiler. Çesitli sosyal aktivitelerle de zamanlarini iyi degerlendirmelerini sagladilar. Biz de Gençlik ve Spor Bakanligi olarak tüm Türkiye çapinda yaz spor okullarini açtik. Bütün tesislerimizi hem gençlerimize hem çocuklarimiza hem de vatandaslarimiza açtik. Açik yüzme havuzlarimizda yüzme bilmeyen kalmasin kampanyasi çerçevesinde bu yil 3 milyon gencimize yüzme ögretmeyi planliyoruz. Bu zamana kadar 7 buçuk milyona yakin gencimize yüzmeyi ögrettik. Bagcilar’da da çesitli tesisleri birlikte yaptik ve onlardan faydalandilar. Yenilerini de yapacagiz. Tabii bizim amacimiz gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak ve onlara sosyallesmeyi ögretmek, paylasmayi ögretmek. Spor, insanlari bir araya getiren çok önemli bir dil” dedi.



“Sporun her yasa, her noktaya yayilmasini istiyoruz”

Dünyanin en önemli spor tesislerine sahip olduklarini belirten Bakan Bak, “Cumhurbaskanimizin önderliginde Türkiye’nin dört bir yaninda yapilan tesisler gençlerimiz ve çocuklarimiz için çok önemli bir yatirim. Gençlige olan bu yatirimi destekliyoruz. Sporun her yasa, her noktaya yayilmasini istiyoruz. Olimpik kültürün, spor kültürünün yayilmasini istiyoruz. Dünyanin en önemli tesislerine sahibiz. Böylesine güçlü bir spor altyapisiyla bir Türkiye geliyor. Malumunuz madalyalarimiz da artiyor her geçen gün. Bu noktada emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiza Türk sporuna verdigi destekten dolayi tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Bakan Osman Askin Bak, “Söhretler Karmasi” maçi ile ilgili ise güzel ve keyifli bir maç olacagini söyledi.



Bakan Bak, “Söhretler Karmasi” maçinda sahaya çikti

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, konusmasinin ardindan “Söhretler Karmasi” maçinda sahaya çikti. Karsilasmada Bakan Bak’in yani sira Bagcilar Kaymakami Abdullah Uçgun, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir ile milli sporculardan Bülent Akin, Hasan Kabze, Ali Tandogan, Ahmet Dursun, Saffet Akyüz, Emrah Eren ve Gineli eski milli futbolcu Ibrahim Yattara forma giydi. Ayrica 20’ser dakika halinde iki devre oynanan maçta yesil kart uygulamasiyla da anlamli bir harekete imza atildi. Maçta sari kart yerine kullanilan yesil karti görenler Yesilay’a bagista bulunacak, kirmizi karti görenler ise Kizilay’a kan bagisi yapacak.
Kaynak: İHA