ABD Baskani Trump'tan 'Seçime Müdahale' Davasina Iliskin Ilk Açiklama

Eski ABD Baskani Donald Trump, 2020’de kaybettigi baskanlik seçimlerine müdahale etmekle suçlandigi davayi "Siyasi rakibe yönelik bir zulüm" olarak niteledi. Trump, "Bunun Amerika’da asla olmamasi gerekiyordu" dedi.

2020’de kaybettigi baskanlik seçimlerine müdahale etmekle suçlandigi dava kapsaminda ilk kez Washington DC’de hakim karsisina çikan eski ABD Baskani Donald Trump, New Jersey’e dönmek üzere Ronald Reagon Washington Uluslararasi Havaalani’ndan kisisel uçagina binmeden hemen önce açiklamada bulundu. Suçlandigi davanin görüldügü günü "Amerika için çok üzücü bir gün" olarak niteleyen Trump, "Olanlara baktiginizda, bu siyasi rakibe yönelik bir zulümdür. Bunun Amerika’da asla olmamasi gerekiyordu" dedi.

Suçlandigi seçimlerde Biden’a karsi önde gittigini savunan Trump, hakkindaki yasal sürece atifla "Yani, yenemezsen, zulmedersin ya da kovusturursun. Amerika’da bunun olmasina izin veremeyiz!" ifadelerini kullandi.

Suçlamalari reddetmisti

Trump, 2020’de kaybettigi baskanlik seçimlerinin sonucuna müdahale etmekle suçlandigi ve 6 Ocak 2021’deki kongre baskinina odaklanan dava kapsaminda baskent Washington DC’de çiktigi mahkemede hakkindaki 4 suçlamanin tamamini reddetmisti. Savcilarin tutuklama talebinde bulunmadigi Trump, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilmisti. Davanin sonraki durusmasinin 28 Agustos’ta yapilacagi açiklanmisti. Hakkindaki yargi sürecini daha önce de "siyasi" olarak niteleyen Trump, son 4 ay içinde farkli davalar kapsaminda 3 kez hakim karsisina çikmisti.
Kaynak: İHA