Gaziantep'in Depremde Agir Hasar Alan Ilk Devlet Hastanesi Yikiliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar aldigi gerekçesiyle kapatilan Gaziantep Doktor Ersin Arslan Egitim ve Arastirma Hastanesinin yikimina baslandi.

Gaziantep'in Depremde Agir Hasar Alan Ilk Devlet Hastanesi Yikiliyor
Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerde agir hasar gören ve 71 yildan beri Gaziantep ve diger çevre illerdeki vatandaslara hizmet veren Doktor Ersin Arslan Egitim ve Arastirma Hastanesinin yikimina baslandi. 1962 yilindan beri hizmette olan ve kentin en eski devlet hastanesi unvanini tasiyan Doktor Ersin Arslan Egitim ve Arastirma Hastanesinin Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasarli oldugu gerekçesiyle bosaltilan ve alinan kararlar neticesinde yikim çalismalarina baslandi.

“Ömrünü dolduran da 6 Subattaki Kahramanmaras merkezli deprem oldu”

1962 yilindan bugüne birçok insana sifa veren ve hastalar için özel ve önemli bir yere sahip oldugunu belirten Gaziantep Il Saglik Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Yikimina sahitlik etmis oldugumuz Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanemizin 71 yillik bir mazisi söz konusu, ilk defa 1952 yillinda A Blok ile baslayip hem Gaziantep hem de çevre illere hizmet vermeye baslamistir. Daha sonra yeterli görülmedigi için hizmetin ve nüfusun artmasi çevre illerdeki hastalarin buraya geldigi hesaplanarak 1962 yilinda da B Blok hizmete alinmistir. Tabi ki B Blok da hizmette yetersiz kalinca 1969 yilinda C Blok binamiz hizmete aliniyor. Bunun pesinden 1994 yilinda Kadin Dogum Bölümü olarak kullandigimiz D Blok hizmete alinmis ve bu sekilde genisleyerek hem Gaziantep’e hem de çevre illerimize hizmet vermis bir hastanemizden bahsediyoruz. 2003 yilinda yapmis oldugumuz revizyon ile acil servisimizi hizmete almistik. O zamandan bu zamana 71 yildir milyonlarca insana hizmet veren sadece Gaziantep degil Gaziantep’in çevresindeki birçok ilimize Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanemiz hizmet vermistir. Hastanemiz 1994 yilinda il olarak Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi olarak adlandiriliyor, ardindan 2011 yilinda maalesef çok üzücü bir olay yasamistik. Ersin Arslan meslektasimiz, kardesimiz üzücü bir olay sonucu sehit olmustu onun adi veriliyor hastanemize ve Doktor Ersin Arslan Egitim Arastirma Hastanesi olarak devam ediyor. O günden bu güne birçok insanimiza sifa verdi, bizler için özel ve önemli bir yere sahiptir. Ama maalesef ömrü doldu. Ömrünü dolduran da 6 Subattaki Kahramanmaras merkezli deprem oldu. O deprem sonucunda maalesef ki binamiz eski bir bina oldugu için hasar gördü ve artik kullanilamaz hale geldi. Yikim karari aldik ve suan da yikim islemleri devam ediyor. Süreç içerisinde binalarin tamami blok, blok yikilip ortadan kaldirilacak. Ileri de ne yapilacagina dair valimiz ve belediye baskanlarimizla görüserek bir karar baglayacagiz. Buraya yeniden bir hastanemi yapariz, kentimizin bir meydanimi olur onu bilmiyorum. Bunu bundan sonraki süreçte degerlendirecegiz ve sürecin sonunda da bunu kamuoyuna paylasiriz” dedi.



“Gaziantep Sehir Hastanesinin insaat asamasinin sonuna gelindi”

Müdür Tiryaki, yeni hastane için geri sayim baslandigini belirterek, “Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanemizin yikiminin bitmesiyle süreç Gaziantep Sehir Hastanemize dogru evirildi. Gaziantep Sehir Hastanesinin insaat asamasinin sonuna gelindi. Çok ufak tefek yapilmasi gereken isler kaldi, onlar bittigi zaman insallah Eylül ayinin içerisinde hizmete alacagimizi umut ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA