Yüksekova'da Sürü Halinde Balik Ölümleri Korkuttu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Zap Suyu’nda yasanan balik ölümleri endiseye neden oldu.

Yüksekova'da Sürü Halinde Balik Ölümleri Korkuttu


Yüksekova-Van kara yolu üzerindeki Yeniköprü mevkiindeki Zap Suyu’nda meydana gelen balik ölümleri üzerine Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri hemen bölgede incelemelerde bulundu. Zap Suyu’nda incelemelerde bulunan ekipler, telef olmus baliklardan numune aldi.

Telef olan baliklari yerinde incelediklerini belirten Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Mühendisi Ferhan Oktay, “Baliklarin telef olduguna dair öglen saatlerinde bize ihbar geldi. Hemen haber üzerine bölgeye geldik. Karsilastigimiz manzara, çok sayida baligi telef olmus ve su yüzeyinin tümüne dagilmis durumdadir. Biz de inceledik, kesin sonuçlara ulasmak için numunelerini aldik. Çok üzücü bir durum. Biz de tahlil sonuçlari sonrasi karar verecegiz” dedi.

Yüksekova’ya dönüs yolunda korkunç manzarayla karsilastigini belirten taksici Hamdi Çavli ise “Dönüste yolda kalabalik bir manzara ile karsilastim. Dereye indigimde çok korkunç bir manzarayla karsilastim. Çok sayida baligin telef oldugunu gördüm. Yani bu bilinmeyen bir nedendir. Manzara çok kötü, baliklar her yere dagilmis durumda” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA