Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 4'Üncü Toplantisi Sona Erdi

7. Dönem Kamu Toplu Sözlesmesi’nde, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 4’üncü toplantisi sona erdi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 4'Üncü Toplantisi Sona Erdi


Yaklasik 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yillari için mali ve sosyal haklarinin belirlenecegi 7. Dönem Kamu Toplu Sözlesmesi görüsmelerinde 1 Agustos’ta baslayan müzakere süreci, 22 Agustos’ta sona erdi. Müzakerelerin ardindan Kamu isveren Heyeti ile yetkili Konfederasyon Memur-Sen, genel zam oranlarinda anlasamazken, 11 is kolunda ise taraflar uzlasma sagladi. Uzlasilma saglanamayan maddeler üzerine taraflar Kamu Görevlileri Hakem Heyetine basvurdu.

Hakem Kurulu karari 31 Agustos’ta yapilacak olan son toplantida belli olacak

Memur ve memur emeklisinin iki yillik zam oraninda gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na çevrildi. 26 Agustos’ta ilk toplantisini gerçeklestiren kurul, bugün dördüncü toplantisini yapmak üzere Sayistay Baskani Metin Yener baskanliginda bir araya geldi. Sayistay binasinda saat 14.00’da baslayan ve 8 saat süren toplantida, Kamu Isveren Heyeti ile yetkili sendikalarin uzlasmaya varamadigi maddeler kurulun oylamasina sunuldu. Son toplantisini 31 Agustos’ta yapacak olan Hakem Kurulu’nun memur ve memur emeklilerine 2024 ve 2025 yillari için yapilacak zam oranlariyla ilgili kararini açiklayacak.

Merkez Bankasi’nin enflasyon beklentisi esas alinacak

Geçmis yillarda Merkez Bankasi’nin enflasyon oranlarina göre karar veren Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, bu sene de Merkez Bankasi’nin 2024 yilsonu için yüzde 33, 2025 yilsonu için yüzde 15 olarak açikladigi tahmini enflasyon oranlarini baz almasi bekleniyor.
Kaynak: İHA