Biden, Vietnam'i Ziyaret Edecek

ABD Baskani Joe Biden’in, Hindistan’daki G20 Liderler Zirvesi’nin ardindan Vietnam’in baskenti Hanoi’ye ziyarette bulunacagi açiklandi.

Biden, Vietnam'i Ziyaret Edecek
Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, ABD Baskani Joe Biden’in 9-10 Eylül’de Hindistan’da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi’nin ardindan Vietnam’in baskenti Hanoi’ye gidecegi belirtildi. Açiklamada, “Biden, ABD ile Vietnam arasindaki isbirligini gelistirmenin yollarini ele almak üzere Genel Sekreter Nguyen Phu Trong ve diger önemli liderlerle bir araya gelecek. Liderler, teknoloji ve inovasyon odakli bir Vietnam ekonomisinin büyümesini tesvik etme firsatlarini arastiracak. Egitim degisimleri yoluyla toplumlar arasi baglarimizi genisletme, iklim krizi ile mücadele, bölgede baris, refah ve istikrarin artirilmasi konulari tartisilacak” ifadeleri kullanildi.

Biden, daha sonra esi Jill Biden ile 11 Eylül 2001’deki terör saldirilarinin 22. yildönümünü anmak için ordu mensuplari ve aileleriyle birlikte anma törenine katilmak üzere Alaska’ya gidecek.
Kaynak: İHA