Pismaniye Festivali Ünlü Geçidine Sahne Oldu

12. Uluslararasi Izmit Pismaniye, Müzik ve Dans Festivali renkli görüntüler olusturdu. Yurt içi ve yurt disindan gelen dans gösteri gruplari büyük ilgi görürken, Altin Pismaniye Ödül Töreni de adeta bir ünlü geçidine sahne oldu.

Pismaniye Festivali Ünlü Geçidine Sahne Oldu
Izmit Belediyesi’nin pismaniyenin ulusal ve uluslararasi alanda tanitilmasi amaciyla düzenledigi 12. Uluslararasi Izmit Pismaniye, Müzik ve Dans Festivali’nin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Izmit sokaklarinda düzenlenen kortej yürüyüsünde yurt içi ve yurt disindan gelen dans gösteri gruplari, müzik ve danslari ile büyük ilgi gördü. Yürüyüs sonrasi Izmit Kent Meydanina gelen konuklar, festival atesini hep birlikte yakti. Festival atesinin yakilmasiyla Altin Pismaniye Ödül törenine geçildi. Ödül töreni adeta bir ünlü geçidine sahne oldu.

25 taninan isim farkli kategorilerde altin pismaniye ödüllerini aldi

Altin pismaniyede Yilin Erkek Oyuncu Ödülü Anil Ilter, Yilin En Basarili Dizi Yapimcisi Orkun Ünlü, Yilin Sabah Programi Ödülü Fox Tv/Çalar Saat-Ezgi Gözeger, Yilin Haber Spikeri Ödülü Duygu Kaya, Yilin Yemek Programi Ödülü Masterchef/Acun Medya, Yilin En Iyi Sosyal Medya Kullanan Siyasetçisi Mustafa Sarigül, Yilin Restorasyon Projesi Ödülü Yerebatan Sarnici, Yilin Spor Yorumcusu Metin Tekin, Yilin Spor Spikeri Erdogan Arikan, Yilin Sanayicisi Ödülü Serif Ünan/Kalibre Boru, Altin Pismaniye Yilin Türk Mutfagi Elçisi Sahrap Soysal, Altin Pismaniye Vefa Ödülü KYÖD, Vefa Ödülü Mahir Danabay, Vefa Ödülü Engin Benli, Yilin Gelecek Vaat Eden Oyuncusu Serhan Onat, Yasam Boyu Onur Ödülü Olcay Ilicali, Izmit Unutmaz Vefa Ödülü En Yasli Pismaniye Ustasi Hüseyin Can, Yilin Influenceri Ödülü Ceyda Kasabali, Yilin Bilim Insani Canan Dagdeviren, Altin Pismaniye Duayen Gazeteci Onur Ödülü Ugur Dündar, Özel Ödülü Kemal Sunal, Yilin Iyilik Hareketi Ödülü Ahbap/Haluk Levent, Yilin Iyilik Hareketi Ödülü Ihtiyaç Haritasi/ Mert Firat, Yilin En Iyi Çikis Yapan Sanatçisi Ödülü Emircan Igrek, Altin Pismaniye Kültür Sanat Yasam Boyu Basari Ödülü Melek Baykal’a layik görüldü.

Melek Baykal, Emircan Igrek, Ceyda Kasabali, Ugur Dündar, Mert Firat, Serhan Onat, Canan Dagdeviren programlari sebebiyle festivale katilamazken, tesekkürlerini video ile gönderdi.

"Izmit unutmaz"

Kocaeli’nin muhtesem kadim bir kent oldugunu söyleyen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Pismaniye senligine bu sene uluslararasi boyut kazandirarak, müzik ve dansi da ekleyerek daha da zenginlestirdik. Bu festivalle birlikte Izmitli olan ve burayla bagini hiç koparmamis çok kiymetli sanatçi dostlarimiza, öncü sanayicilerimize, spor adamlarimiza bir vefa gösterelim istedik. Göreve geldigimizde bir cümle kullanmistik. Hala inanarak söylüyoruz. ‘Izmit unutmaz.’ Bu cümlenin altinda vefa, kardeslik ve basariyi ödüllendirmek var. Bu festivalde ilkini düzenleyecegimiz ayni bir altin portakal gibi, ‘Neden önemli ödüller arasina girmesin’ diyerek belirledigimiz ‘Altin Pismaniye Ödül’ törenimizi yapmak istedik. Festival 3 gün sürecek. Bu gece bizleri yalniz birakmayan sanatçi dostlarimiza tesekkür ediyoruz" dedi.



"Uluslararasi Folklar Festivalleri Halk Sanatlari Organizasyonlari Konseyi’ne üye olmak için yola çiktik"

Pismaniye festivalinin dünya festivaller kategorilerine girmesini istedigini söyleyen Baskan Hürriyet, "Bu konuda önemli çalismalar yapmaya basladik. Uluslararasi Folklar Festivalleri Halk Sanatlari Organizasyonlari Konseyi dedigimiz çok önemli konseyimiz var. Bu konsey, 112 üyesi bulunan ve UNESCO gibi çok önemli kurulusla resmi ortaklik içerisinde olan uluslararasi bir sivil toplum kurulusu. Uluslararasi pismaniye ve dans festivalimizi bu konseye üye olmak adina yola çiktik. Festivalimizin dünya çapinda taninmasini istiyoruz. Geçmis yilda Dünya Folklar Birligi tarafindan 6 Mayista Romanya’da gerçeklestirilen törende sanata verdigimiz desteklerden dolayi IGF Gold Star ödülü kazanmistik. Bu gece Dünya Folklör Birligi IGF Baskani Prof. Dr. Dorel Cosma’da aramizda. Bizi yalniz birakmadigi için kendisine tesekkür ediyorum. Bu birlik bizim için önemli" diye konustu.



Festivale katilan Bilecik Belediye Baskan Vekili Melek Mizrak Subasi, renkli görüntülere sahne oldugunu söyledi.

"Yilin En iyi Sosyal Medya Kullanan Siyasetçisi" ödülünü alan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarigül, ödülü gençlere ve annelere armagan etti. Ayrica Sarigül, Cumhurbaskanligi seçimini kaybeden Kemal Kiliçdaroglu için "O kaybetmedi biz kazandiramadik. Yaziklar olsun bize. Kemal Baskanim Kemal Kiliçdaroglu’nun sizlere selamini getirdim" diye konustu.

Ödül töreninin ardindan ünlü isimler ve Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, pismaniye çekti. Bando Grup Performanslariyla da festivalin ilk günü son buldu.
Kaynak: İHA