Denizli'den Yilin Ilk 7 Ayinda 3,4 Milyonluk Tekstil Makinesi Ihraç Edildi

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB), 4. Ege Tekstil, Konfeksiyon Makinalari, Tekstil Kimyasallari ve Tekstil Baski Teknolojileri Fuarinda tekstil makineleri sektörüne yönelik alim heyeti organizasyonu gerçeklestirdi.

Denizli'den Yilin Ilk 7 Ayinda 3,4 Milyonluk Tekstil Makinesi Ihraç Edildi


23-26 Agustos 2023 tarihlerinde Denizli’de düzenlenen 4. Ege Tekstil, Konfeksiyon Makineleri, Tekstil Kimyasallari ve Tekstil Baski Teknolojileri Fuarinda Denizli Ihracatçilar Birligi organizasyonunda alim heyeti programi düzenlendi.

Alim heyeti programi kapsaminda, Pakistan ve Özbekistan’dan gelen 40 kisilik heyet 25 Agustos 2023 tarihinde tesis ziyaretlerinde bulundu. Sonrasinda ise heyet, Denizli Ihracatçilar Birligi hizmet binasinda agirlandi.

Tekstil makineleri sektörüne yönelik düzenlenen alim heyeti programi hakkinda degerlendirmelerde bulunan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, sunlari söyledi:

“Bildiginiz üzere 2022 yilinda makine ve aksamlari ihracati yüzde 40’a varan artisla en dikkat çeken sektörlerimiz arasinda yer alarak 77,3 milyon dolar seviyesine ulasti. Sektörün toplam ihracatimizdaki payinin güncel verilere göre yaklasik yüzde 2 oldugunu görüyoruz. 2022 yilinda makine ve aksamlari sektöründen 310 Denizlili firmamiz 106 ülkeye ihracat yapti. 2023 yili Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 7,3 oraninda artisla 43,7 milyon dolar makine ihracati gerçeklesti. Makine ve aksamlari sektörünün alt gruplarindan biri olan tekstil makineleri sektöründe ise 2022 yilinda ilimizden 8,3 Milyon dolar degerinde ihracat gerçeklestirildi.

2021 yilina göre yüzde 12,4 oraninda artis yasandi. En fazla ihracat gerçeklestirilen ilk 3 ülke yüzde 42 payla Misir, yüzde 30 payla Pakistan ve yüzde 12,5 payla Özbekistan olarak siralandi”

2023 yili Ocak-Temmuz döneminde, tekstil makineleri sektöründe Denizli’den 3,4 milyon degerinde ihracat yapildigini açiklayan Memisoglu, “ Ilk 3 ülke sirasiyla Misir, Özbekistan ve Rusya oldu.

Denizli Ihracatçilar Birligi olarak, tekstil makinelerine yönelik olarak fuarin ikinci gününde gerçeklestirdigimiz alim heyeti organizasyonu kapsaminda, 13 katilimci firmamiz ile Pakistan ve Özbekistan’dan davet edilen 40’a yakin satin alimciyi bir araya getirdik. Misafirlerimiz alim heyeti organizasyonu sonrasinda tesis ziyaretleri yaparak, hizmet binamizda agirlandi. Bu kapsamda, karsilikli fikir alisverislerinde bulunularak, ikili isbirligi firsatlari degerlendirildi. Üyelerimiz ve uluslararasi alicilar arasindaki yakin temasin bilincinde olarak sürdürülebilir ihracat hedefimiz dogrultusunda çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA