Bir Haftada 8 Yangin Çikan Binada Apartman Sakinleri Sopayla Nöbete Basladi

Adana’nin Kozan ilçesinde bir haftada 8 yangin çikan binada apartman sakinleri sopali nöbete basladi.

Bir Haftada 8 Yangin Çikan Binada Apartman Sakinleri Sopayla Nöbete Basladi


Kozan ilçesi Türkeli Mahallesi Deniz Yapi Kooperatifi Sitesi A Blok da çikan esrarengiz yanginlar bina sakinlerinin uykularini kaçiriyor. Binanin bodrum kati, merdiven bosluklari gibi yerlerde bir anda çikan yanginlar daha sonra 1’nci katta bir evde çikti. Evin yanarak tamamen kullanilmaz hale gelmesinin ardindan bina sakinleri ise tedirginlikle apartman girisinde sopali nöbet tutmaya basladi.

Bazi bina sakinleri çikan yanginlardan cinleri sorumlu tutarken bazilari ise apartmanda yasayan birinin kasitli olarak yangini çikardigina inaniyor. Ellerinde sopayla bina girisinde "yangin nöbeti" tuttuklarini belirten bina sakinlerinden Yalçin Kara, " Yanginlar bizi çok korkutuyor. Bir yeri söndürüyoruz diger yerden yangin çikiyor. Artik insanlar yanginlar üç harfli cin seytan isimi demeye basladilar. Trajikomik bir durum ortaya çikiyor. Bir bilinmezlik söz konusu. Az sonra mi yanacak simdi mi baslayacak nerde baslayacak korkusu tasiyoruz. Bizde nöbete basladik. Çünkü herkes bir birinden süphelenmeye basladi.

Biz deprem korkusu yasiyorduk, ama yangin bize depremi unutturdu. Çocuklar gençler eve çikamiyorlar. Son çikan yanginlarda Allah’tan mala geldi cana gelmedi. Biz bir an önce bu yanginlarin neden dolayi çiktiginin bulunmasini istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA