Çanakkale'de Orman Yangini Nedeniyle Köy Ve Mahalleler Bosaltiliyor

Çanakkale Damyeri mevkiinde baslayarak, büyüyen yangina havadan ve karadan hummali bir sekilde müdahale ediliyor. Yangin nedeniyle son olarak, 3 köy ve 3 mahalle daha bosaltilacak.

Çanakkale Damyeri mevkiinde baslayarak, büyüyen yangina müdahale edilmeye devam ediliyor. Rüzgar nedeniyle kisa sürede büyüyerek kontrolden çikan yanginda bin 500 hektarlik alanin etkilendigi bunun yarisinin orman yarisinin da ekili alanlar oldugu kaydedildi. Bosaltilan 9 köyde de 9 ev yanmis, 88 küçükbas ve büyükbas hayvan telef olmustu. Hastanelere kaldirilan 83 kisiden 8’inin tedavisi ise sürüyor.

Devam eden yanginla nedeniyle son olarak, 3 köy ve 3 mahalle tedbir amaçli bosaltilarak, vatandaslar yurda yerlestirilecek.

Konu ile ilgili Çanakkale Valiligi’nden yapilan açiklamada, “Ilimiz merkez Kayadere köyü civarinda çikan orman yanginini söndürme çalismalari havadan ve karadan müdahale edilmesine ragmen yangin rüzgarinda etkisi ile büyüme egilimi göstermistir. Asagiokçular köyü, Salavat ve Andiktasi Mahalleleri, Elmacik köyü ve baglisi Degirmendere Mahallesi ile Çiftlikdere köyü tedbir amaçli bosaltilacak olup vatandaslarimiz Terzioglu kiz ögrenci yurdunda misafir edilecektir. Rüzgarin kuvvetli olmasi sebebiyle yanginin büyüme riski oldugundan yangin mahalline yakin civardaki köy ve mahallelerde yasayan vatandaslarimizin da teyakkuzda olmalari da önemlidir” denildi.
Kaynak: İHA