Elazig'da 'Nihayet Bitti' Oyunu Sahnelendi

Elazig’da FI Sanat Tiyatrosu tarafindan hazirlanan ’Nihayet Bitti’ adli tiyatro oyunu seyirciyle bulustu.

Elazig'da 'Nihayet Bitti' Oyunu Sahnelendi
Avusturyali yazar Peter Turrini’nin kaleme aldigi Nihayet Bitti eseri, Sanat Yönetmeni Ahmet Erdem Kayali tarafindan sahneye tasindi. Kayali’nin oyunculugunu yaptigi tiyatro oyunu, dün aksam sevenleriyle bulustu. Tek perdeden olusan oyunda hayatta her seyi elde etmis bir insanin yasadigi kimlik bunalimi, yetersizlik hissi, toplumun olusturdugu yozlasmanin birey üstündeki etkileri ve basariya ulasma çabalari anlatildi.

Sergilenen tek kisilik oyun hakkinda bilgiler veren Sanat Yönetmeni Ahmet Erdem Kayali, "Tek kisilik psikoloji türündeki bu tiyatro oyunu modern tiyatronun en iyi örneklerindendir. Hayatta her seyi elde etmis bir gazeteci - yazarin yasadigi kimlik bunalimi, yetersizlik hissi, yozlasmanin birey üstündeki etkileri ve basariya ulasma çabalarini anlatiyor. Bu oyunda herkese bir ait bir seyler olduguna inaniyorum. Insanin bu tüketim çilginligi içerisinde her seyi tükettigi, elinde tüketecegi bir sey kalmayinca da hayatini nasil tükettigini, aile iliskilerini, insanin kendisine nasil yabancilastigini anlatiyor. Bu oyunda duygusal ve psikolojik ögelere çokça yer verildi.

Rejisi ve dramaturjisi ile seyirciyi sürekli sasirtacak, tiyatrodan çikip evlerine gidene kadar sorgulayacaklari metaforlar ekledik ve 18 Agustos’ta Elazig’da sergiledik. Bu yolculuga çikarken bu oyunun bu denli ilgi görecegini düsünmüyorduk. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarindan teklifler aldik ve 2023-2024 tiyatro sezonu boyunca ülkemizin birçok sehrinde ’Nihayet Bitti’ ile sahnede olmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA