Meksika'dan ABD'ye Gitmeye Çalisan 3 Göçmen Çölde Öldü, 1'I Kayip

Meksika’nin kuzeyinden kaçak olarak ABD’ye geçmeye çalisan 3 göçmen çölde hayatini kaybederken, 1 göçmenin ise kayip oldugu belirtildi.

Meksika'dan ABD'ye Gitmeye Çalisan 3 Göçmen Çölde Öldü, 1'I Kayip
Meksika Ulusal Göç Enstitüsü tarafindan yapilan açiklamada, ABD’ye kaçak yollarla girmek isteyen 3 Meksikalinin çölde ölü bulundugu duyuruldu. Kayip oldugu belirlenen diger göçmenin ise ekipler tarafindan hala arandigi bildirildi.

Açiklamada göçmenlerin 16 kisilik bir kafileyle yola çiktiklari ve Meksika’nin kuzeyindeki Coahuila eyaletinde yer alan Ocampo Çölü’nden geçtikleri sirada 4’ünün kaçakçilar tarafindan terk edildigi, diger 12’sinin ise siniri geçmeyi basardiklari ifade edildi.

ABD Gümrük ve Sinir Muhafaza Birimi (CBP) tarafindan Meksika makamlarina iletilen bilgiye göre ise kafilede yer alan diger 12 göçmenin ülkeye giris yaptiktan sonra tutuklandiklari bildirilirken, ifadeleri alinan göçmenlerin çölde 4 arkadaslarinin öldügünü söyledikleri ögrenildi. Yetkililer, bu nedenle kayip olan diger kisinin de ölmüs olma ihtimalinin yüksek oldugunu belirterek, bölgede havadan ve karadan arama çalismalarina devam edildigini duyurdu. Coahuila Eyaleti Bassavciligi ise göçmenlerin terk edilmesi ve ölümünden sorumlu tutulan insan kaçakçilarinin tespit edilerek yargilanmasi için sorusturma baslatildigini açikladi.

Göçmenlerin ölüm nedeni ise henüz bilinmiyor.

Ocampo Çölü’nde hava sicakliginin gündüz 45 santigrat dereceye kadar yükseldigi ve hissedilen sicakligin 55 santigrat dereceye ulastigi belirtildi.

Geçtigimiz 3-4 Agustos tarihlerinde Meksika’dan ABD’ye kaçak yollardan geçmeye çalisan 2 göçmen, Rio Grande Nehri üzerinde Texas eyaleti yönetiminin testereli samandiralardan insa ettigi yüzen bariyerler nedeniyle hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA