Kusadasi Belediyesi'nin Süt Destegi Devam Ediyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan kentte yasayan 2-5 yas arasindaki çocuklarin saglikli gelisimlerine katkida bulunmak amaciyla baslatilan süt destegi, her geçen gün daha fazla çocuga ulasiyor. 5 ayi geride birakan proje çerçevesinde bu ay 1046 çocuga süt ulastiracak.

Kusadasi Belediyesi'nin Süt Destegi Devam Ediyor


Sosyal belediyecilik alaninda yasama geçirdigi çalismalarla hemsehrilerinin yasadigi sosyal ve ekonomik sorunlari hafifletmek amaciyla çözümler üreten Kusadasi Belediyesi’nin, dar kesimli ailelerin 2-5 yas arasi çocuklari için baslattigi süt destegi projesi sürüyor. Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve esi Duygu Günel’in öncülügünde ‘Kusadasi’nda çocuklar likir likir süt içiyor’ slogani ile baslatilan proje çerçevesinde Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, 2-5 yas arasi her bir çocuk için aylik 8 litre sütü imza karsiliginda ailelere teslim ediyor.

Basladigi Mart ayinda 418 çocuga 3 bin 344 litre süt destegi saglanan projede, ulasilan aile sayisi her geçen gün artiyor. Ekipler tarafindan bu ay 1046 çocuga toplam 8 bin 368 litre süt ulastirilacak. Kusadasi Belediyesi ekipleri bu çerçevede son olarak Davutlar ve Ikiçesmelik mahallelerinde süt desteginden yararlanan ailelerin kapilarini çalarak sütleri teslim etti.

Yaklasik 4 aydir torunu için süt desteginden faydalanan Sevda Tatar, “Kusadasi Belediyesi’ne ve Baskan Ömer Günel’e verdikleri bu hizmet için tesekkür ediyorum. Torunum için süt destegi aliyoruz. Ekipler her ay torunumun sütlerini evimize kadar getirip bize teslim ediyorlar. Çok memnunuz. Baskanimiz sayesinde çocuklarimiz daha saglikli büyüyor” dedi.



Süt desteginden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler ‘sutdestegi.kusadasi.bel.tr’ adresinden ve 444 71 14 numarali Güvercin Masa hatti araciligiyla basvuru yapabilecek.
Kaynak: İHA