Barbie Filmi Cezayir'de Vizyona Girmesinin Ardindan Yasakladi

Barbie filmi Cezayir’de vizyona girmesinin ardindan “escinselligi tesvik ettigini” ve “dini ve kültürel inançlarina uymadigi” gerekçesiyle 3 hafta sonra gösterimden kaldirildi.

Barbie Filmi Cezayir'de Vizyona Girmesinin Ardindan Yasakladi


Dünya çapinda gise rekorlari kiran Barbie filmini bir ülke daha yasakladi. Barbie filmi Cezayir’de vizyona girmesinin ardindan “escinselligi tesvik ettigini” ve “dini ve kültürel inançlarina uymadigi” gerekçesiyle 3 hafta sonra gösterimden kaldirildi. Cezayir basininda yer alan haberlerde, filmin vizyonda oldugu günlerde biletlerinin tükendigine dikkat çekildi.

Birçok ülkeden Barbie’ye yasak

Basrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in oynadigi film, 21 Temmuz’da vizyona girmesinden bu yana dünya çapinda 1 milyar dolardan fazla gise yaparken, birçok ülkede ise yasaklandi. Temmuz ayinin basinda Vietnam, filmin bir sahnesinde Çin’in Güney Çin Denizi’nde hak iddia ettigi topraklari gösteren “dokuz-kesik çizgili” haritayi kullandigi gerekçesiyle yasakladi.

Lübnan ise "Barbie" filminin "escinselligi tesvik ettigi" ve dini degerlerle çelistigi gerekçesiyle sinemalarda yayinlanmayacagini duyurmustu.

Kuveyt, "kamu etigini" korumak için söz konusu filmin vizyona sokulamamasi yönünde karar almis, filmin Kuveyt toplumuna ve kamu düzenine yabanci fikir ve inançlari yaydigini belirtmisti.

Filipinler ise, filmi yasaklamak yerine filmde yer aldigi iddia edilen Çin’in Güney Çin Denizi’nde hak iddia ettigi topraklari gösteren “dokuz-kesik çizgili” haritayi keserek yayinlama karari almisti.
Kaynak: İHA