Tokat'ta Meteor Yagmurunu Çekmek Isteyen Fotografçilar Bulutlara Takildi

Tokat’ta fotografçilar bin 600 rakimli Topçam yaylasina çikti, Perseid meteor (göktasi) yagmurunu çekmek istedi, bulutlar izin vermedi.

Tokat'ta Meteor Yagmurunu Çekmek Isteyen Fotografçilar Bulutlara Takildi


Dev gezegen Jüpiter’in çekimi sayesinde saatte 200 göktasi olusabilmesiyle görsel sölen sunan Perseid meteor (göktasi) yagmuru, Tokat’a havanin bulutlu olmasindan dolayi görüntülenemedi. Bin 600 rakimli Topçam yaylasina Perseid meteor yagmurunu görüntülemek için çikan fotografçilar hayal kirikligi yasadi. Gökyüzünün bulutlar nedeniyle kapali olmasindan dolayi yagmuru görüntüleyemeyen fotografçilar, saatlerce gökyüzünde ki bulutlarin dagilmasini bekledi. Uzun bekleyisin ardindan fotografçilar, hayal kirikligi yasadi.

"Sabah 04.00’a kadar bekleyecegiz"

Perseid meteor yagmurunu çekmek için bin 600 rakimli Topçam yaylasina çiktigini belirten doga fotografçisi Serdar Deniz, "Bu aksam Tokat’in Topçam yaylasina geldik. Perseid meteor yagmurunu doga fotografçisi arkadaslarla çekmek için geldik. 1 aydir açik olan hava bu gece sisli ve bulutlu oldu. O yüzden meteor yagmurunu izleyemedik, çekemedik. Bizde arkadaslarla getirdigimiz kamp çantalari ve malzemesiyle sabah 04.00’a kadar bekleyecegiz. Eger hava açarsa meteor yagmurlarini fotograf arsivimize katacagiz, basaramazsak gece sonunda güzel bir kamp yapmis olacagiz. Suan sehir manzarasina karsiyiz, arkadaslarim fotograf denemeleri yapiyor, insallah bulutlar açilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA