Galata Köprüsü'nde 40 Gün Sürecek Bakim Çalismalari Basladi

IBB tarafindan Galata Köprüsü’nde yapilacak derz degisimi ve asfalt yenileme çalismalari saat 01.00’da trafigin kesilmesi ve yolun kapatilmasiyla Karaköy-Eminönü istikametinde basladi.

Galata Köprüsü'nde 40 Gün Sürecek Bakim Çalismalari Basladi


Istanbul Büyüksehir Belediyesince (IBB) Galata Köprüsü’nde yapilacak derz degisimi ve asfalt yenileme çalismasinin ilk etabi saat 01.00 itibariyla basladi.

Polis ekipleri ve Belediye çalisanlarinin yolu beton bariyer ve dubalarla kapatmasinin ardindan Karaköy-Eminönü istikametinde 20 gün sürecek çalismalara basladi.

Ilk etabi 20 gün sürecek çalismalarin diger etabi da Eminönü-Karaköy istikametinde 20 gün sürecegi ögrenildi. Toplamda 40 gün sürecek çalismalarda trafigin ise alternatif güzergahlardan saglanacagi ögrenildi.

1994 yilinda insa edilen uzunlugu 490 metre, genisligi 42 metre olan ve üzerinde tramvay hatti bulunan Galata Köprüsü’nde, derz degisimi ve asfalt yenileme çalismalari yapacak. Köprünün açilir kapanir çelik tabliyeleri üzerinde gereksiz agirlik alinacak hem de çelik köprü tabliyesine uygun, güneste erimeyen asfalt kullanilacak. Yapilacak bakim onarim çalismalari ile köprünün ömrünün uzamasi ve depreme karsi direncinin arttirilmasi bekleniyor.

Alternatif Güzergahlar

Eminönü’nden Karaköy istikametine gidecek araçlar, Eminönü’nden Ragip Gümüspala Caddesi’ne yönlendirilecek. Unkapani Kavsagi’ni takiben Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy istikametine ulasim saglanacak.
Kaynak: İHA