Bakan Koca Açiklamasi 'Tip Doktoru Olmayan Saglik Çalisanlarinin Maas Yükseltmesi Doktor Maaslarinda Kayba Yol Açmayacak'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Tip doktoru olmayan saglik çalisanlarinin maas yükseltmesi doktor maaslarinda kayba yol açmayacak" dedi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal medya hesabindan paylasim yaparak, "Tip doktoru olmayan saglik çalisanlarimiza yapilan taban ödemenin daha önce düsük kaldigi, simdi bunun da yükseltilecegi konusunu gündeme getirdik. Bu ödemenin ‘tesvik havuzundan’ yapilacagi, dolayisiyla doktorlar için kayba yol açacagi yanilsamasina yol açacak bazi iddialar ortaya atildi. Üzücü. Ve sasirtici. Çünkü uzun süredir bilinmesi gerektigi gibi, taban ödeme, tesvik ödemesini etkileyen bir ödeme sekli degildir. Mahsuplasma, Beyaz Reform’la 17 Agustos 2022’de tarihe karismistir. Taban ödeme tesvikten ayri hesaplanmakta, dogrudan her ayin 15’inde, maas ve sabit ödemeyle birlikte tek bordroda gösterilerek yapilmaktadir" ifadelerini kullandi.

Bir meslek grubu için yapilan iyilestirmenin diger meslek grubunun aleyhine olamayacagini belirten Koca, "Saglik hizmetlerinde bir ihtiyaç, bir mecburiyet ve de ahlaki gereklilik olan saglik meslek gruplarinin çalisma uyumunu bozacak her türlü yaklasim etik disidir. Bir saglik meslek grubu için planlanan iyilestirmenin diger bir meslek grubunun aleyhine olmasi ise zaten düsünülemez. Biz bunlari uzun uzun konusmustuk. Biz gerçege ve isimize bakalim. Önümüzde, Beyaz Reform’un beklenen yeni dönemi var" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA