Kizlariyla Bir Basina Kalan Çaresiz Baba, Esine Seslenip Eve Dönmesini Istedi

Adana’da bir baba, 3 çocuguyla kaldigi derme çatma evden kendilerini terk eden esine seslenip evlatlarinin yanina gelmesini istedi.

Kizlariyla Bir Basina Kalan Çaresiz Baba, Esine Seslenip Eve Dönmesini Istedi


Suriyeli Melek El Ahmet (26) ve Abdulkadir Elbedir (28) 5 sene önce Suriye’nin Haseki kentinde evlendi. Çiftin bu evlilikten Suad (4), Zehra (3) ve Yasemin (2) isimli 3 çocuklari dünyaya geldi. Çift, Suriye’de süren iç savastan kaçarak 2021 yilinda önce Hatay’a, oradan da Adana’ya gelerek Sariçam Konaklama Merkezi’ne yerlesti. Ancak iddiaya göre Melek El Ahmet, burada tanistigi biriyle kaçti. Uzun bir süre esini arayan genç adam, sonunda esinin Antalya’da oldugunu ve kampta tanistigi sahisla evlendigini ögrendi.

Bunun üzerine Abdulkadir Elbedir, çocuklari Suriye’deki ailesinin yanina göndermek istedi, ancak bu sefer de anne Melek El Ahmet imza vermedi ve genç adam 3 çocuguyla bir basina kaldi. Su anda merkez Yüregir ilçesinde derme çatma bir evde yasayan adam ve çocuklari devletin kendilerine yaptigi yardimla geçinmeye çalisiyor. Çocuklarini kimseye birakamadigi için çalisamayan adam, esine seslenip çocuklarinin yanina gelmesini istedi.

Magdur olan Abdulkadir Elbedir, “Ben çocuklarima bakmak zorundayim. Ancak kimseye birakamadigim için çalisamiyorum. Esime buradan sesleniyorum ve gelsin çocuklarin basinda dursun. Ben çalisayim ve onlara bakayim. 3 kiz çocugunu kime birakip ise gideyim? Ne yapacagim bilmiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA