Konya'da Sok Uygulama Açiklamasi 180 Polis Ile 800 Kisi Kontrol Edildi

Konya’da yaz aylarinda vatandaslarin aksam saatlerinde disariya çikmasiyla muhtemel asayis olaylarinin önüne geçmek için denetimler arttirildi. 10 farkli noktada 180 polis ile yapilan sok uygulamada 650 araç ve 800 kisi kontrol edildi.

Konya'da Sok Uygulama Açiklamasi 180 Polis Ile 800 Kisi Kontrol Edildi


Yaz mevsimi ile birlikte sehir merkezinde artan trafik yogunluguna karsi ve buna bagli olarak araçlarin trafik kazalarina karisma oraninin artmasiyla Il Emniyet Müdürlügü ekipleri denetimleri artirdi. Merkez Meram, Selçuklu ve Karatay ilçelerinde farkli zaman dilimlerinde 10 noktada 180 polis ile yapilan uygulamada araçlar tek tek durdurularak sürücüler incelendi, araçlar aranirken, 800 kisinin GBT sorgulamasi yapildi.

"Acil çiktim kask is yerinde kaldi”

Denetimlerde motosiklet sürücüleri de durdurularak kask ve evrak kontrolü yapildi. Bazi sürücülerin ise kask kullanmadiklari görüldü.

Polisin "Neden kask takmadiniz" sorusuna kasksiz sürücü ‘Acil çiktim is yerinde kaldi’ diye cevap verirken, polis ekipleri, kaskin kaza aninda sürücüleri büyük oranda korudugunu hatirlatti.

Uygulamalar araliksiz devam edecek

Ekipler denetimlerde trafik güvenligini tehlikeye atacak eksiklikleri ve arizasi bulunan araç ve motosikletleri özel olarak denetlerken kasksiz ve teçhizatsiz motosiklet kullanan sürücüleri uyardi. Degisik saatlerde ve noktalarda gerçeklestirilen uygulamalarin araliksiz devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA