Kanadi Noktali Sirke Sinegi Ile Mücadele Zamani

Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügünce Kanadi Noktali Sirke Sinegi ile mücadele zamani oldugu belirtilerek yapilmasi gerekenler hususunda bilgilendirme yapildi.

Kanadi Noktali Sirke Sinegi Ile Mücadele Zamani
Yapilan açiklamada, “Erzincan’da armut, elma, erik, çilek, kayisi, kiraz, seftali, visne bahçelerinde, üzüm baginda zarar yapan Kanadi Noktali sirke sinegi Drosophila suzukii mücadelesi yapilmasi gerekmektedir. Mücadele elma sirkeli tuzaklar asilarak yapilacaktir. Tuzak olarak 0,5 litrelik seffaf plastik kaplar kullanilir. Içerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm’den büyük olmayan 8-10 adet delik açilarak agaçlarin gölge bir yerine asilir. Asilan sirkeli kaplar üreticiler tarafindan haftalik kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanmasi saglanir. Bu sirke kontrollerine yil boyu devam edilecektir.

Bahçenin kenarlari boyunca, 1 sira ve en fazla 5 metre aralikla elma sirkeli tuzaklar asilmalidir. Ayni bahçe içindeki diger agaçlara ise, agaç basina 4-5 adet sirkeli tuzak asilarak zararlinin mücadelesinde kitle halinde tuzakla yakalama yöntemi uygulanir.” denildi.
Kaynak: İHA