Samsun Büyüksehir'in Çiftçilere Destegi Sürüyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan sehirde tarimsal üretimin artirilmasi amaciyla çiftçilere verilen destekler devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen ‘Kent Kir Elele Projesi’ çerçevesinde bu yil çiftçilere 580 bin çilek fidesi, 15 bin kivi ve 11 bin mavi yemis fidani destegi verildi.

Samsun Büyüksehir'in Çiftçilere Destegi Sürüyor
Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan çalismalarla sehirde çiftçilere verilen destekler devam ediyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen ‘Kent Kir Elele Projesi’ çerçevesinde çiftçilere 2023 yilinda 580 bin çilek fidesi, 15 bin kivi ve 11 bin mavi yemis fidani destegi saglandi. Tarim ve Orman Il ve Ilçe Müdürlükleri isbirliginde gerçeklestirilen proje için Çarsamba ilçesinde çilek fidesi, kivi ve mavi yemis fidani dagitim töreni düzenlendi, 45 çiftçiye kivi fidani destegi verildi.

Yapilan çalisma ile ilgili bilgi veren Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nda görevli Ziraat Mühendisi Hicran Çikis Kanca, “Proje çerçevesinde 2023 yilinda 580 bin çilek fidesi ile 15 bin kivi ve 11 bin mavi yemis fidani destegi sagladik. Mavi yemis bölgemizde yeni yeni yayginlasiyor. Üretim alanlarinda seçiciligi olan bir meyve çesididir. Daha önce toprak ph’si ve asi açisindan son derece uygun olan Salipazari ilçesinde üreticilerimize mavis yemis fidan destegi vermistik. Yine meyvenin ekolojisine uygun Atakum ve Ilkadim ilçelerinde deneme bahçeleri kurduk. Çilekte desteklerimize 2015 yilindan bu yana devam ediyoruz. Kivi yetistiriciliginde de Samsun Karadeniz’in en büyük kivi bahçelerine sahip. Çarsamba ilçesinde pilot kümeleme bölgesi olusturmak adina 15 bin adet kivi fidani destegi verdik. Proje çerçevesinde toplamda 399 dekar alanda 175 çiftçimizi destekledik” dedi.

Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Dr. Ali Korkmaz ise Samsun’da meyvecilik sektörünün geliserek yayginlasmasi, katma degeri yüksek ürünler elde edilmesi ve pazara sunulmasi amaciyla yaptiklari çalismalara devam ettiklerini belirterek, “Bu baglamda Salipazari’nda mavi yemisi, Çarsamba’da kiviyi ve Alaçam’da çilegi ön plana çikarip, ticari bir ürün haline gelmesi ve pazarlarda yer edinebilmesi amaciyla projelerimizi yogunlastirdik. Bundan sonradaki süreçte de çalismalarimiza hiz kesmeden devam edecegiz” diye konustu.

Programa Çarsamba Kaymakami Doç. Dr. Sükrü Yildirim, Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Sube Müdürü Lale Baykal, Çarsamba Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Irfan Öztürk, Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani Dr. Ali Korkmaz ile proje görevlileri ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA