Zelenskiy, 5 Azov Taburu Komutaniyla Türkiye'den Ayrildi

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy resmi temaslar kapsaminda ziyaret gerçeklestirdigi Istanbul’dan 5 Azov Taburu komutaniyla birlikte ayrildi.

Zelenskiy, 5 Azov Taburu Komutaniyla Türkiye'den Ayrildi


Dün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile iki ülke arasindaki iliskilerin yani sira, Rusya-Ukrayna savasindaki son gelismeler, 17 Temmuz’da sona erecek olan Karadeniz tahil anlasmasi ve Karadeniz bölgesinde baris ve istikrarin saglanmasi gibi bölgesel ve uluslararasi konulari ele almak için Istanbul’a gelen Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Türkiye’den ayrildi. Zelenskiy, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 5 Azov Taburu komutanlarinin Ukrayna’ya döndügünü açiklayarak “Bugün kahramanlarimizi eve götürerek Türkiye’den ayriliyoruz. Ukraynali komutanlar Denys Prokopenko, Svyatoslav Palamar, Serhiy Volynsky, Oleh Khomenko, Denys Shleha sonunda aileleri birlikte olacak. Ukrayna’nin serefine” dedi.

Öte yandan 5 Azov Taburu komutaninin Ukrayna’ya dönmesine yönelik Türkiye ve Ukrayna’dan herhangi bir resmi açiklama yapilmadi.

215 esir takasi gerçeklesmisti

Ukrayna’da 21 Eylül 2022’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile yürüttügü diplomasi trafigi sonucu 215 esirin takasi gerçeklesmis, Erdogan, esir takasini savasin sonlandirilmasi yolunda önemli bir adim olarak nitelendirmisti.
Kaynak: İHA