Yavuz Bingöl, Osmaniye'de Depremzedelere Konser Verdi

Ünlü sanatçi Yavuz Bingöl, Osmaniye’de konteyner kentte kalan depremzedelere konser verdi.

Yavuz Bingöl, Osmaniye'de Depremzedelere Konser Verdi
Sanatçi Yavuz Bingöl, Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerin etkiledigi Osmaniye’ye geldi. Bingöl, ünlü halk ozani Âsik Veysel Satiroglu’nun vefatinin 50. yil dönümü dolayisiyla çiktigi turne çerçevesinde, Osmaniye Karaçay konteyner kentte depremzede vatandaslara konser verdi. Konserin ilk bölümünde Âsik Veysel’in eserlerini seslendiren Bingöl, ikinci bölümünde kendi eserlerini söyledi.

Konteyner kentte kalan depremzedeler de Bingöl’e eslik etti.

Vali Erdinç Yilmaz, "6 Subat’ta yasadigimiz felaketin acilarinin dindirilmesi için bir nebze olsun bizlere destek olmak için buralara gelen, gerçekten vatana millete böyle adanmislik bunu dert edinme bunu görev edinme anlayisini takdirle karsiliyorum. Sehitler diyari, yigit Osmaniye’mize hos geldiniz diyor çok tesekkür ediyorum. Yavuz beyin buralara gelmesi için her türlü destegi veren Belediye Baskanimiz Kadir Kara beye ve ekibine çok tesekkür ediyorum. Devlet olarak sizleri çok seviyor ve yaninizdayiz" dedi.

Sahne öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Bingöl ise, "Âsik Veysel’in ölümünün 50. yili nedeniyle bir konser serimiz var bu konserleri de deprem bölgesinde bu yasadigimiz büyük felaket nedeniyle oradan baslatalim istedik. 19 Haziran’da Âsik Veysel’in memleketi Sivas’tan basladik. UNESCO ve Cumhurbaskanligimiz bu seneyi ’Âsik Veysel Yili’ ilan etti. Malatya, Gaziantep devam ettik dün Kahramanmaras’taydik çok güzel geçti. Bugün de Osmaniye’deyiz deprem nedeniyle geldik insanlara biraz moral verelim acilarini bir nebze de olsa azaltirsak ne mutlu bize. Depremde hayatini kaybedenlere bassagligi diliyorum yaralilarimiza acil sifalar diliyorum" diye konustu.

Belediye Baskani Kadir Kara da sanatçi Yavuz Bingöl’e Osmaniye Karatepe Kilimi hediye etti.
Kaynak: İHA