Izmir'in Göbeginde Esnafi Bezdiren Çöp Daglari Açiklamasi 'Mikrop Kapip Hasta Olacagiz'

Izmir’in Bornova ilçesinde bulunan Isikkent Ayakkabicilar Sitesinde toplanmayan çöpler adeta bir dag olustururken, esnaf Bornova Belediyesine tepki gösterdi. Geçtigimiz hafta bölgede toplanmayan atiklarin alev almasiyla büyük korku uyandiran yanginin çiktigi bölge, yeniden atiklarla doldu tasti.

Izmir'in Göbeginde Esnafi Bezdiren Çöp Daglari Açiklamasi 'Mikrop Kapip Hasta Olacagiz'
Bornova Isikkent Ayakkabicilar Sitesindeki çöp sorunu yüzünden Bornova Belediyesine yillardir sesini duyurmak isteyen bölge esnafi, yine ayni dertten isyan etti. Biriken, etrafa saçilan ve yogun bir sekilde koku yapan çöp yiginlarinin toplanmamasi bölge esnafi tarafindan tepkiyle karsilanirken, çalisanlar, sineklerden ve kasintidan çalisamadiklarini dile getirdi.

"Belediye bu atiklar için yillardir çözüm yolu üretmiyor"

Geçtigimiz hafta çöplerin yigildigi bölgede çikan yangini hatirlatan esnaf Mehmet Emin Aydin, "Uzun yillardir burada esnafiz ve sürekli burada çöp sikintisini çekiyoruz. Ne site yönetimi ne de belediye bu atiklar için çözüm yolu üretmiyor. Bu çöplerin sikintisini yillardir çekiyoruz. Çöpler yüzünden sürekli sinek oluyor ve kasintidan artik çalisamiyoruz. Mikrop kapip hasta olacagiz. Geçen hafta da bu noktada büyük bir noktada yangin çikmisti. O yangin otomobil ve is yerlerine de siçrayabilirdi. Bornova Belediyesinin bu çöp sorununa artik çözüm bulmasini istiyoruz" dedi.



"Ayakkabicilar Sitesinin her yeri pislik"

Ayakkabicilar Sitesi’nin çöp sorununun yillardir çözüme ulasamadigini söyleyen esnaflardan Fatih Simsek ise "Bornova Belediyesi hem çöp hem de buranin yollari konusunda hiç bir elle tutulur çalisma yürütmüyor. Isikkent Ayakkabicilar Sitesinin her yeri pislik. Yillardir burada esnaflik yapiyoruz, artik usandik. Buna bir çözüm bulmalari lazim. Normalde burasi otopark; ama otoparktan çok çöplüge benziyor. Biz burada pisligin içerisinde çalisiyoruz, lütfen yetkililer artik sesimizi duysun" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA