Istanbul'da Dehset Anlari Kamerada Açiklamasi Pusu Kurulup Gögsünden Vuruldu

Kagithane’de motosikletle seyreden bir genç, pusu kurup önünü kesen kaskli sahis tarafindan silahli saldiriya ugradi. Yasananlar kameralara yansirken, gögsünden 3 kursunla vurularak agir yaralanan genç ambulansla hastaneye kaldirildi. Polis ekipleri ise olayla ilgili bir süpheliyi gözaltina aldi.

Istanbul'da Dehset Anlari Kamerada Açiklamasi Pusu Kurulup Gögsünden Vuruldu
Olay, önceki gün saat 17.15 siralarinda Kagithane Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aksamüstü plakasiz bir motosikletle cadde üzerinde seyreden Murat Demirok’un önü, kaskli bir sahis tarafindan kesildi. Ikili arasinda yasanan arbedede saldirgan sahis, silahini çekerek Demirok’a kursun yagdirdi. Gögsünden 3 kursunla agir yaralanan Demirok, can havliyle kaçmaya basladiktan birkaç metre sonra yere yigildi. Sesleri duyan vatandaslar yere yigilan gencin yanina gelerek ona müdahale etti.

Acidan çirpinan yaraliya vatandaslar müdahale etti

Gencin yerde çirpindigi o dehset anlari ise güvenlik kameralarina yansidi. Görüntülerde, vurulan genç can havliyle kaçiyor. Bir süre sonra yere düsen gencin yanina iki vatandas geliyor. Vatandaslar yerde acidan çirpinan genci durdurmaya çalisiyor.

Gögsünden 3 kursunla vuruldu

Öte yandan, ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, agir yarali genci yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla Sariyer Seyrantepe’deki Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirarak tedavi altina aldi. Hemen ameliyata alinan adamin yogun bakimda tedavi gördügü ve hayati tehlikeyi atlamasi üzerine normal servise alindigi bilgisine ulasildi. Yarali Murat Demirok’un emniyette “uyusturucu madde ticareti”, “taksirle yaralama” ve “kasten yaralama” suçlarindan kaydi bulundugu ögrenildi.

Saldirganin kaçtigi aracin sahibi gözaltinda

Olayla ilgili çalisma baslatan polis ekipleri ise saldirganin olaydan sonra bir otomobile binerek kaçtigini tespit etti. Yapilan çalismalar sonucunda araç sahibi Ali Haydar T. gözaltina alindi. Emniyette “atesli silahlar kanununa muhalefet”, “toplanti ve yürüyüs kanununa muhalefeti” ve “terör örgütüne üye olma” suçlarindan kaydi bulunan sahsin ifadesinin alindigi ögrenildi. Saldirgani ise yakalama çalismalarinin sürdügü bilgisine ulasildi.
Kaynak: İHA