Iletkenlere Temas Eden Agaçlar Budaniyor

SEDAS, yaz mevsiminin baslamasiyla birlikte sebekelerde iletkenlere temas eden agaçlarin budanmasi islemlerini gerçeklestiriyor.

Iletkenlere Temas Eden Agaçlar Budaniyor
20 bin kilometrekarelik alanda 2 milyonu asan müsteriye enerji hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dagitim A.S. (SEDAS), yaz aylarinda kesintisiz enerji için altyapi faaliyetlerini hizlandirdi. Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze bölgelerinde toplamda bin 500 kilometre alanda 33 sepetli platformlu araç ve 105 bakim personel ile budama islemleri gerçeklestirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nin “Elektrik Kuvvetli Akim Tesisleri Yönetmeligi” geregince elektrik dagitim sirketlerinin sebekeye yakin agaçlarin bulundugu enerji hatlarinda sebekede bakim yapilmasi ve iletkenlere yakin dallarin budanmasi konusunda yasal yükümlü olduklarini ileten SEDAS yetkilileri, “Elektrik hatlarinin yakininda bulunan ve dallari iletkenlere temas eden agaç dallarinin rüzgar, kar ve firtinada enerji kesintisine yol açmamasi, kaliteli ve kesintisiz enerji hizmeti için yasal olarak agaçlarin budanmasi gerekiyor. Saha çalismalarinda Is Sagligi ve Güvenligi tedbirlerini alarak müsteri memnuniyetini artirmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA