'Gelecegin Teknolojisine Adim Atiyorsunuz'

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Talas Belediyesi’nin düzenledigi ‘Drone Plotaj Kursu’nu ziyaret etti. Burada kursiyerlerle sohbet eden Baskan Yalçin, gelecegin teknolojisine adim attiklarini söyledi.

'Gelecegin Teknolojisine Adim Atiyorsunuz'
Atatürk Bulvari üzerinde yer alan Espor ve Inovasyon Merkezi’nde, Istanbul Teknik Üniversitesi Bilisim Enstitüsü Ögretim Üyesi Dr. Mustafa Helvaci tarafindan verilen insansiz hava araci kursu devam ediyor.

Kursu ziyaret eden Baskan Yalçin, Ögretim Üyesi Dr. Helvaci ve ögrencilerle insansiz hava araçlari teknolojisi üzerine sohbet etti.

“GELECEGIN ARAÇLARININ EHLIYETINI ALIYORSUNUZ”

Dünyada drone kullaniminin yayginlasmasindan ve drone kullanabilmenin öneminden bahseden Baskan Yalçin, bu tür kurslarin gençler için çok önemli oldugunun altini çizdi.

Drone egitmeni Dr. Helvaci’nin da alaninda çok yetkin bir isim oldugunu belirten Baskan Yalçin, “Öncelikle Mustafa Helvaci hocama tesekkür ediyorum. Su anda Türkiye’nin IHA konusunda en yetkin insani ve geldi burada bu kursu veriyor. Hz. Ali’nin bir sözü vardir: ‘Çocuklarinizi kendi zamaniniza göre degil onlarin zamanina göre yetistirin’ diye. Yani, sizler bizim için çok önemlisiniz, aileniz ve devlet adamlari için çok önemlisiniz, sizler dünyayi yönetecek kapasitedesiniz. Artik biliyorsunuz, bazi ülkelerde postalar drone ile gönderiliyor, sehirler drone ile tasarlaniyor. Sizler burada gelecegin araçlarinin ehliyetlerinin sahibi oluyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Ailelerinize de bize güvenip sizi gönderdikleri için tesekkür ediyorum.” dedi.

“KIMSE IHA’YI BILMEZKEN BASKAN YALÇIN ELIMIZDEN TUTTU”

Kursla ilgili düsüncelerini paylasan Dr. Ögretim Üyesi Mustafa Helvaci da sunlari söyledi: “Geçmiste IHA kavraminin konusulmadigi dönemde bile siz bize sahip çiktiniz. O dönemde bize yardimci oldunuz ve biz o zaman buraya 60 ögrenci getirdik, egitimlerini sagladik. O çocuklarin çogu su anda TAI’de ve Bayraktar’da. Biz de o dönemin bir tesekkürü olarak simdi buraya geldik ve bu kursu açtik. Yani baskanimizin emrini yerine getiriyoruz. Buradan bir kez daha baskanimiza verdigi katkilar ve kurs için tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA