Depremde Arkaya Egim Alan Apartman Mahalleliyi Tedirgin Ediyor

Kahramanmaras’ta 6 Subat tarihinde yasanan depremler sonrasi agir hasar alan ve arkaya dogru egim alan apartmanin bir an önce kontrollü olarak yikilmasi istendi.

Depremde Arkaya Egim Alan Apartman Mahalleliyi Tedirgin Ediyor
Depremlerin merkezi Kahramanmaras’ta agir hasarli binalarin yikimi hizla devam ederken, bazi yapilarin durumu ise dikkat çekiyor. Merkez Onikisubat ilçesi Dumlupinar Mahallesi’nde bulunan ve görenlerin dikkatini çeken 5 katli bina depremde arkaya dogru egim aldi. Acil yikilacak ve agir hasarli olarak belirlenen 5 katli Çavusoglu apartmaninin korkutucu ve tehlikeli görüntüsü mahalle sakinlerini ise tedirgin etti. Mahalle yolunun insanlar tarafindan sikça kullanildigini ve agir hasarli binanin yanindan her gün yüzlerce insanin geçtigini ifade eden mahalle sakinleri ve esnaf, kendileri için büyük tehlike olusturan yapinin artik yikilmasi gerektigini söyledi.



“Buranin en kisa zamanda yikilmasini istiyoruz”

Mahallede esnaflik yapan Ergün Yogun, “Depremden bu yana bu bina böyle. Yikmaya geldiler yikamadilar. Komsu ’benim evime zarar vermeyeceksiniz’ diyerek yikima engel oldu. Yetkililer yiksin, buranin agir hasar raporu var zaten. Buranin en kisa zamanda yikilmasi lazim. Yetkililerden gelip burasini yikmasini istiyoruz” dedi.



“Bu binanin altindan çocuklar geçiyor”

Dumlupinar Mahallesi sakini Salih Emre Sak ise, “Burasi Dumlupinar Mahallesi, buradaki Çavusoglu apartmaninda yikim yapilacakti ancak yikim buradaki esnafa zarar gelir gerekçesi ile yapilamadi. Buraya kontrollü bir yikim yapilmasini istiyoruz. Bu binanin altindan çocuklar geçiyor ve çok yogun bir cadde ve burasi deprem oldugundan beri bu sekilde duruyor. Yetkililerden ricamiz buradaki tehlikeyi ortadan kaldirmalari” diye konustu.

Kaynak: İHA