Bursa'da Kökleri Çürüyen Asirlik Çinar Agaci Devrildi

Bursa’da devasa büyüklükteki çinar agaci kökünün çürümesi sonucunda caddeye devrildi. Cadde üzerinden kimsenin geçmemesi muhtemel bir faciayi önledi.

Bursa'da Kökleri Çürüyen Asirlik Çinar Agaci Devrildi
Çekirge Caddesi üzerinde bulunan yaklasik 200 yillik oldugu tahmin edinilen devasa büyüklükteki bir çinar agaci kökünün çürümesi sebebiyle cadde üzerine gürültüyle devrildi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Öte yandan, sabah saatlerinde kimsenin olmamasi muhtemel bir faciayi önledi. Polis tedbir için caddeyi trafige kapatti. Bölgeye güvenlik seridi çeken polis ekipleri önlem aldi. Çinar agacinin parçalara ayrilarak kaldirilmasindan sonra cadde trafige açildi.

Olayla ilgili konusan taksi soförü Celal Erbaslar, “Bu agaç aniden kendiliginden devrildi. Agaçlar zaman içerisinde çürüyor. Belediye gerekli bakimlarini yapiyor fakat arkamizda bulunan diger agacin da agirligi yola dogru verilmis, bunun da devrilecegini düsünüyorum. Sükürler olsun yolda geçen insan ve araç yoktu, kimse zarar görmedi. Bu bölge havalar sicak oldugu için çok yogun oluyor. Su an yol trafige kapandi, itfaiye ve polis ekipleri gereken çalismayi yapiyor. Insallah yakin zamanda yolumuz trafige açilacak” dedi.

Kaynak: İHA