Baklan Tarim Teknolojileri Meslek Lisesi Ilk Ögrencilerini Bekliyor

Denizli’de yapimi tamamlanan Baklan Tarim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih eden erkek ögrenciler, bes yildizli otel konforunda yatili egitim görecek. Belediye tarafindan burs destegi verilecek ögrenciler, bakanlik bünyesinde staj yapacak, bakanlik kadrosuna teknisyen veya tekniker olarak giris yapabilecek.

Baklan Tarim Teknolojileri Meslek Lisesi Ilk Ögrencilerini Bekliyor


Baklan Tarim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 egitim ögretim yilindan itibaren ögrenciler tarafindan tercih edilebilecek. Egitim ögretim yilinda ilk kez açilacak Anadolu Meslek Programi türünde, yabanci dili Ingilizce olan, tarim alaninda, 50 erkek ögrenci kapasiteli, pansiyonlu Baklan Tarim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine basvurular, Milli Egitim Bakanliginin 2023 yili Liselere Geçis Sisteminin (LGS) tercih listesinde 75.578 kodu ile yapilacak. Okulu tercih eden erkek ögrenciler, bes yildizli otel konforunda yatili egitim görecek, okulu tercih eden ögrencilere belediye tarafindan burs destegi de verilecek. Milli Egitim Bakanligi ve Tarim Orman Bakanligi arasinda imzalanan protokol çerçevesinde mezun olan ögrenciler Tarim Orman Bakanligi bünyesinde teknisyen olarak görev alabilecekler. Okula tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasinda yapilacak.

“Okulu tercih eden ögrencilerin maddi manevi yanindayiz”

LGS sonuçlarinin açiklandigini belirten Baklan Belediye Baskani Yusuf Gülsever, “Baklan, tarim memleketi 92 bin hektarlik bir ovanin üzerin de ve önemli topraklara sahip olan çaliskan insanlarin bulundugu ilimizin, bütün ilçeleri güzel ama Baklan daha da güzel. Baklan Tarim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binamizin 2023-2024 egitim ögretim yilinda hizmete açilmasi bakanligimiz tarafindan onaylandi. Tarim sektörüne ivme kazandiracak olan, ileri teknolojide zirai üretim, tarim sanayi tesislerinin kurulumu ve zirai alet yapiminda bilgi ve beceri ile donanimli gençlerin yetisecegi okulumuz, ayni zamanda ilçemizin ekonomisine ve sosyal yasamina da büyük katkilar saglayacaktir. Binamiz 2 bin 300 metre kare kapali alana sahip zemin kismin da sosyal ünitelerle beraber yemekhane kismimiz var. Üst kat hemen zemin bulundugu kisimda da pansiyonlar, burasini biz yatili olarak istedik. Çünkü tarimin saati mesaisi yok, burada tam gün kalacaklar. Yatili olacak ögrencilerimiz o sekilde burasi hazirlandi. Üst katimiz da odalarimiz yani siniflarimiz var. Bunun yanin da tabi ki idarecilerimizin bulundugu kisimlar, diger laboratuvar, etüt merkezleri gibi bir okul da olmasi gereken hangi üniteler varsa bizde o sekilde burayi dizayn ettik. LGS, sinav sonuçlari açiklandi. Önümüzde ki günlerden itibaren de tercihlerini yapacaklar. Her bir ögrencimiz 10 okul tercih edecek. Ama biz istiyoruz ki bizim okulumuzu da tercih etsinler. Çünkü burada hem lise müfredati Anadolu Lisesi olarak bunu alacaklar birde teknik olarak da tarimin birçok bölümünü okuyacaklar. Çocuklarimiz hem burada egitimini alacaklar. Mesleki yönden de çok iyi bir sekilde de hazirlanmis olacaklar. Bu süreç içerisin de çocuklarimizi destekleyecegiz. Hem manevi olarak yetismesini hem de maddi sekilde de destek olacagiz” dedi.



Stajlarini Tarim Bakanligi bünyesinde yapacaklar

Okuldan mezun olacak ögrencilerin Avrupa ögrenci degisisimi programinda stajlarini Tarim Bakanligi bünyesinde yapacaklarini anlatan Baskan Gülsever, “Üniversiteye her ögrencimizin gitmesini elbette isteriz. Çivril’imiz de yakinimiz da. Orada da Ziraat Fakültesi bu sene egitime baslayacak. Dekanimizla da sik beraber oluyoruz. Onlar da buraya agirlik verecekler. Çünkü burasi onlarin ayni zaman da temeli olmus olacak. Çekirdekten yetismis olacaklar. Tarim Bakanligimiz da bu gençlerimizin mezun olduklarin da teknisyen olarak tekniker olarak atamasini üstlenecek. Böyle bir protokol de var Onun okulumuz büyük bir avantaja sahip olacaklar. Biz ögrencilerimizin mutlaka 10 tercihten birisinin de Baklan Tarim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kodunu girmelerini istiyoruz. 75.578 tercih koduna girdigi zaman karsisina okulun adi geliyor. Baklan Tarim Teknolojileri Mesleki ve Teknik’i Anadolu Lisesi’ne kendilerini bekliyoruz. Onlari biz bagrimiza basacagiz. Ilçemize gelecek ögrencilerimizin gelecege çok iyi hazirlanmasi konusun da bizim hep önceligimiz olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA