Dilek Yarimadasi Milli Parki'ni Mercek Altina Alan Emniyet Operasyon Baslatti

Aydin Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Dilek Yarimadasi Milli Parki’nda basta aricilar ve çobanlardan rüsvet alinmasi konusu olmak üzere çesitli konularda ’rüsvet ve irtikap" operasyonu baslatildi. Aydin ilinin yaninda 5 ile daha yayilan ve toplam 6 ilde sürdürülen operasyon kapsaminda 5’i kamu görevlisi olmak üzere su an itibariyle 28 kisinin gözaltina alindigi yakalamasi bulunan 14 kisinin daha arandigi belirtildi.

Dilek Yarimadasi Milli Parki'ni Mercek Altina Alan Emniyet Operasyon Baslatti
Aydin’in Kusadasi ve Söke ilçe sinirlarinda yer alan Dilek Yarimadasi Büyük Menderes Deltasi Milli Parki Doganbey Sefligi’nde görevli memurlarin, milli park arazisinin izinsiz kullanimi ve haksiz ihlaline sebebiyet verecek sekilde menfaat saglayarak çiftçi, arici ve hayvancilik ile ugrasan kisilerden rüsvet aldiklari iddiasiyla sorusturma baslatildi. “Ari operasyonu” adiyla Aydin Il Emniyet Müdürlügü koordinesinde Aydin, Mugla, Izmir, Yozgat, Sinop ve Ordu illerinde es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Yapilan operasyonlarda 5’i kamu görevlisi 23’ü vatandas olmak üzere 28 kisi gözaltina alindi. Konu ile ilgili baglantisi oldugu tespit edilen 14 kisinin de firari oldugu ve yakalama çalismalarinin devam ettigi ögrenildi.

Gözaltina alinan süphelilerin sorgusu sürerken, ifadeler dogrultusunda gözalti sayisinin artabilecegi, ayni zamanda savciligin, zanlilarin sorgusu için polise 2 günlük gözalti süresi verdigi ve bu sürenin de uzayabilecegi ögrenildi.

“Emniyetten açiklama geldi”

Konu ile ilgili Aydin Il Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Söke ilçemiz Dilek Yarimadasi Milli Parklar Müdürlügü Doganbey Sefligi’nde çalisan bazi kamu görevlilerinin, Milli Park arazisinin izinsiz kullanimi ve haksiz ihlaline sebebiyet verecek sekilde, menfaat saglayarak çiftçilik ve hayvancilik ile ugrasan kisilerden rüsvet aldiklari ve irtikap yaptiklari yönünde Söke Cumhuriyet Savciligi’nca baslatilan sorusturma çerçevesinde Söke merkezli Mugla, Izmir, Yozgat, Sinop ve Ordu illerinde es zamanli operasyon yapilmistir. Doganbey Milli Parklar Sefligi’nde kamu görevlisi olarak çalisan U.U., O.D., M.Ö., H.K. ve N.C. isimli süpheliler yakalanarak gözaltina alinmistir. Sorusturma çerçevesinde firari 14 süpheli sahsin yakalama çalismalari da devam etmektedir” ifadeleri yer aldi.

Bu arada gözaltina alinan kamu görevlilerinin Milli Park’ta seflik yapan mühendis, koruma görevlisi, orman muhafaza memuru, isçi soför ve danisman mühendisten olustugu ögrenildi.
Kaynak: İHA