Öldürülen Taksi Soförünün Meslektaslarindan Konvoylu Eylem

Kastamonu’da aracina yolcu olarak aldigi 2 genç tarafindan biçaklanarak öldürülen taksi soförünün meslektaslari, düzenledikleri konvoyla cinayete tepki gösterdi.

Öldürülen Taksi Soförünün Meslektaslarindan Konvoylu Eylem
Kastamonu’da dün aksam saatlerinde meydana gelen olayda, taksi sürücüsü Nurettin Tigligil (55) aracina yolcu olarak binen ve taksi ücretini ödemeyen A.A. (16) ve B.K. (18) tarafindan defalarca biçaklanarak öldürüldü. Yasanan olaya tepki gösteren Tigligil’in meslektaslari, kent merkezinde bir araya gelerek konvoy düzenledi.

Araçlarinin aynalarina siyah kurdele baglayan taksiciler, taksici cinayetlerine dikkat çekti. Beyçelebi Mahallesi’ndeki Çaglar Parki önünde bir araya gelen taksi sürücüleri, düzenlenen konvoyda Kuzeykent Mahallesi’ne kadar korna çalarak seyretti.

“Bu olaylarin bir daha tekrarlanmamasini temenni ediyoruz”

Taksiciler adina basin açiklamasi yapan Kastamonu Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ahmet Sariahmetoglu, “Taksici esnafi olarak ekmek parasi için çalisan kardesimizin vahim sekilde katledilmesi olayina halkimizin dikkatini çekmek ve taksici esnafi olarak tepkimizi göstermek amaci ile toplandik. Hayatini kaybeden Nurettin Tigligil kardesimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm esnaf kardeslerimize bassagligi, ailesine, sevenlerine sabir diliyorum. Sabah evinden ekmek parasini kazanmak için duragina gelen, izzeti ile çalisan taksici kardeslerimizin böyle bir olaya maruz kalmasi bizleri soför esnafi olarak üzmüs bulunmaktadir. Bu olaylarin bir daha tekrarlanmamasini temenni ediyoruz. Valiligimiz, kolluk kuvvetlerimizle istisare ediyoruz. Burada taksici esnafini nasil koruyabilecegimizi konusuyoruz. Taksici esnafligi kolay degil, kim oldugunu bilmiyorsunuz. Piyasada uyusturucu bagimlisi olan, alkollü olan insanlar dolasiyor. Bunlari aza indirmek, bunlardan korumak amaci ile tepki gösteriyoruz. Gece nöbetlerinde nasil bir tedbir alinacagi görüsülecektir” dedi.

Kaynak: İHA