Sarikamis'taki Otobüs Kazasinda Ölü Sayisi 7'Ye Yükseldi

Kars’in Sarikamis ilçesinde sarampole devrilen otobüste ölü sayisi 7’ye yükseldi. Otobüste yolcu olan ve çesitli yerlerinden yaralanan 18 yasindaki genç, kendisini ziyaret eden AK Parti Milletvekili Adem Çalkin’a olayi anlatarak, "Sallaniyor, ayaga kalktim kafam otobüse degdi. Yan yatti gerisini hatirlamiyorum" dedi.

Sarikamis'taki Otobüs Kazasinda Ölü Sayisi 7'Ye Yükseldi
Bursa-Kars seferini yapan yolcu otobüsünün Erzurum-Kars karayolunun Sarikamis Karakurt viyadügünü geçtikten sonra sarampole devrildigi kazada hayatini kaybedenlerin sayisi 7’ye yükseldi.

Sabah erken saatlerde kaza yapan otobüste bulunan yolculardan 18 yasindaki genç, Sarikamis Devlet Hastanesi’nde kendisini ziyaret eden AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin’a olayi anlatarak, “Sallaniyor, ayaga kalktim kafam otobüse degdi. Yan yatti gerisini hatirlamiyorum” dedi.

Öte yandan, kazayi duyar duymaz olay yerine gelen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin ve beraberindekiler otobüs kazasinda yaralananlari hastanede ziyaret etti. Hastane bashekiminden yaralilar hakkinda bilgi alan Milletvekili Çalkin, daha sonra Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu.

Milletvekili Adem Çalkin, "Sabah 07.50 siralarinda Karakurt bölgesinde elim bir trafik kazasi sonucu 29 yolcunun oldugu otobüs devrildi. Sarampole yuvarlandi ve burada 7 vefatimiz var. Yaralilarimiz çevre iller ve Harakani Devlet Hastanesi ile Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. 21 aracimiz olaya müdahale etti. Helikopter ambulans müdahale etti. Yaralilarimizi anbean takip ediyoruz. Üzüntülüyüz, hepimiz yasa bogulduk. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina sabirlar diliyorum. Yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum. Diger hastanelerdeki yaralilarimizi ziyaret etmek için Sarikamis’tan ayriliyoruz" diye konustu.

50 metre yükseklikten düstükten sonra ters dönen otobüsteki 7 kisi hayatini kaybetti, 21 kisi yaralandi. Yaralilardan bazilarinin durumunun agir oldugu ögrenildi.

Kars Valiliginden açiklama

Kars Valiliginden yapilan yazili açiklamada, "Ilimiz Sarikamis ilçesi Karakurt mevkiinde saat 07.50’de yolcu otobüsünün sarampole uçmasi sonucu meydana gelen kazada vefat eden vatandaslarimizin sayisi 7’ye yükselmistir. Yarali 21 vatandasimizin tedavileri Sarikamis Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi ve Horasan Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir" denildi.
Kaynak: İHA