Sakarya Büyüksehir'in Çilek Tarlasinda Bu Yil Rekor Üretim Bekleniyor

Sakarya Büyüksehir’in Pamukova Bakacak’ta hayata geçirdigi Çilek Üretim Merkezinde hasat sezonu basladi. Kasim ayina kadar devam edecek çilek hasadinda bu yil rekor üretim bekleniyor. 40 dönümlük alanda yapilan çilek üretimi sayesinde bölge ekonomisi can buluyor.

Sakarya Büyüksehir'in Çilek Tarlasinda Bu Yil Rekor Üretim Bekleniyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Pamukova Bakacak’ta hayata geçirdigi Çilek Üretim Merkezi’nde tarimsal üretimi artirmak ve bölge ekonomisine katki saglamak amaciyla gerçeklestirdigi çalismalari araliksiz sürdürüyor. Projeye 2021 yilinda baslayan Büyüksehir Belediyesi ilk yil, 18 dönümlük alanda 10 ton çilek üretimi yapmisti. Geçtigimiz yil üretim alanini 40 dönüme çikartan Büyüksehir Belediyesi bu yil çilek hasatinda rekor üretim bekliyor.

Geçtigimiz yil alinan basarili hasat sezonunun ardindan Büyüksehir Belediyesi, bu yil üst düzey bir hasat sezonu gerçeklestirme hedefiyle çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor. Tarim alaninda uzmanlasmis ekip üretim ve toplama tekniklerini sürekli iyilestirerek, daha verimli bir hasat sezonuna odaklaniyor. Çilek hasadinin basladigi bugünlerde hava sartlarina bagli olarak, kasim ayinin sonuna kadar hasat yapilmasi planlaniyor ve bu süreçte proje gelistirilmeye devam ediyor. Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin Pamukova Bakacak Mahallesinde hayata geçirdigi Çilek Üretim ve Egitim Alani yalnizca Sakarya’dan degil, çevre illerden de büyük ilgi görüyor. Sakarya’nin tarimsal üretim potansiyeli ve çilek kalitesi, bölge halkinin ve çevre illerden gelen misafirlerin takdirini kazaniyor.
Kaynak: İHA