Mus'ta 1 Kisinin Ölümüyle Baslayan Kan Davasi Baris Ile Sonuçlandi

Mus’ta 3 yil önce iki akraba aile arasinda yasanan ve 1 kisinin hayatini kaybettigi husumet barisla sonuçlandi.

Mus'ta 1 Kisinin Ölümüyle Baslayan Kan Davasi Baris Ile Sonuçlandi
Mus’ta 3 yil önce yasanan silahli kavgada 1 kisinin hayatini kaybetmesiyle baslayan husumet, taraflarin araya girmesiyle Lale Camisi’nde düzenlenen barisla sonuçlandi. Törende aileler, Kur’an-i Kerim’in altindan geçerek dualar edip, el sikisarak kan davasina son verdi.

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, bu memleketin en önemli özelliginin huzur, sükûn ve mutluluk oldugunu belirterek, "Malumunuz bugün buraya hayirli bir is için toplanmis bulunmaktayiz. Ben bu baris için emek veren herkese sükranlarimi sunuyorum, Allah razi olsun. Bu memleketin en önemli özelligi huzur, sükûn ve mutluluktur. Bizim için her canli önemlidir. Böyle bir dine mensup olan, böyle degerlere mensup olan bizlerin birbirimizi incitmesi ve küs durmasi beklenmemeli. Bizim evlatlarimiza birakacagimiz miras; para, pul ve mal mülk degil. Huzur ve güzel ahlaktir. Eger bizler huzur ve güzel ahlak birakmiyorsak bu dünyadan göçtükten sonra da mesulüz. Bugün burada iki ailenin büyükleri bir barisin tesisi için çaba sarf ettiler. Bizler de bu barisa sahitlik etmek için bir araya geldik. Iste hayrin anahtari ve serrin kilidi olmak için buradayiz. Insallah bu baris az sonra gerçeklesecek. Herkes söz verecek Kur’an-i Kerim’in altindan geçecek. Kur’an-i hayatimiza naksederek sözümüzü tutmamiz lazim. Söz verdin mi ertesi gün tekrar bozmak yok. Dolayisiyla sözümüzün daim olmasini, huzurumuzun sürekli olmasini Cenab-i Allah’tan diliyorum" dedi.

Il Müftüsü Ibrahim Halil Demir tarafindan dua okunmasiyla sona eren törene, Il Jandarma Komutani Albay Mehmet Kasim Ermis, Il Emniyet Müdürü Engin Kaloglu, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA