Malatya'da 44 Mahalle Mezarligina Tel Örgü Çalismasi

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Malatya genelindeki mezarlilarin korunmasi noktasinda tel örgü çalismasi baslatildi. Özellikle kirsal mahallelerde bulunan mezarliklarin korunma altina alinmasi konusunda baslatilan tel örgü çalismasi ilk etapta 44 mahalle mezarliginda gerçeklestirildi.

Malatya'da 44 Mahalle Mezarligina Tel Örgü Çalismasi
Tel örgü çalismalarinin diger ihtiyaç duyulan ve korunmasi gereken mezarliklara da yapilacagini söyleyen Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Daire Baskani Osman Gönültas, "Mezarliklarin etrafinin tel ile çevrilmesi konusunda 44 mahallemiz dilekçe vermisti. Bizler de dilekçeleri inceledik. Hangi mahallenin ne kadar ihtiyaci var ise ilk etapta birer tane mezarligin kapatilmasi noktasinda alimini yaptik. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’in talimatlariyla da bugün teslimatlarini gerçeklestiriyoruz. Geçmisine sahip çikmayan gelecegine sahip çikmaz mantigiyla hareket ederek, öncelikle mezarliklarimiza sahip çikmamiz lazim. Bizim maneviyatimiz, atalarimiz, dedelerimiz bu mezarliklarda yatiyor. Onlara sahip çikmaliyiz. Biz onlara sahip çikalim ki bizlerin torunlari da bu memlekete ve bizlere sahip çiksin. Muhtarlarimiza da tesriflerinden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Sigirci, "Burada 44 mahalle muhtarimiz ve mezarliklar daire baskanligimizla beraber mahallelerimizde bulunan mezarliklarin etrafinin çevrilmesi ve koruma altina alinmasi amaciyla toplanmis bulunmaktayiz. Özellikle Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan’a 44 köyün mezarliklarini koruma amaçli vermis oldu destekten dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Yaslarina ve ölülerine sahip çikmayanlarin huzur bulmalari çok zordur. Mezarliklari dis etkilerden korumak amaciyla böyle bir çalisma baslattik. Öncelikle muhtarlarimiza hayirli olsun diyorum daire baskanligimiza ve desteklerinden dolayi Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkür ediyoruz, hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Gündeger Mahallesi Muhtari Selahattin Yildirim ise, "Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan beyefendiye çok tesekkür ediyorum. Böyle güzel hizmetleri de Allah herkese nasip etsin" dedi.

Arapgir Ilçesi Muhtarlar Dernegi Baskani ve Köseoglu Mahallesi Muhtari Özgür Çataltas da, "Biz Arapgir ilçemizde 36 mahallemizin mezarliklarinin tel örgü ihtiyacinin büyük bir kismini Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’in sayesinde gerçeklestirdik. Bizleri kirmayip yardimci oldugu için kendilerine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA