Kocasinan'dan Sicak Bir Yuva; 'Küçük Dostlar Kedi Kasabasi'

Sokak hayvanlari için örnek çalismalara imza atan Kocasinan Belediyesi; beslenme üniteleri, küçük dostlar ambulansi ve ’Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’ gibi hizmetlerle yerel ve ulusal basinin yani sira uluslararasi ajanslarda da gündem olusturdu. Son olarak Çin Haber Ajansinin dikkatini çeken kedi kasabasinin sira disi farkli bir proje oldugunu belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar; “Hem Kayseri hem de Türkiye’de belediyecilik faaliyetlerinin her alaninda en iyisini yapiyor ve gayret ediyoruz” dedi.

Kocasinan'dan Sicak Bir Yuva; 'Küçük Dostlar Kedi Kasabasi'
Kayseri’de yine bir ilki gerçeklestirdiklerini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar; “Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’ ile çocuklarin hayvanlari daha iyi yakindan tanimalarina ve sevmelerine imkan sagliyoruz. Bu mekan hatta hayvan fobisi olanlara hayvan sevgisi asilarken hayvan fobilerinden kurtulmalarina da katki sagliyor. Açilmasina kisa zaman olmasina ragmen hemsehrilerimin gösterdigi ilgiden dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.

Tüm canlilarin Kocasinan’da degerli ve önemli olduguna dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi olarak sira disi farkli projeler yapiyoruz. Belediyelik faaliyetlerinin her alaninda en iyisini yapiyor ve gayret ediyoruz. Her bir mahallemizde örnek isler gerçeklestiriyoruz. Yakut Mahalle’mize kazandirdigimiz 10 bin metrekare yasam alani içerisinde yer alan ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’nda onlarca farkli çesit kediyi burada bulunmaktadir. Çocuklar ve gençler, buraya geldigi zaman kedilerle vakit geçirecekleri keyifli bir ortam sunuyoruz. Insana hizmet ediyoruz ama bununla birlikte çevremizi paylastigimiz Allah’in can vermis oldugu bütün mahlûkati, Allah’in sefkat nazariyla onlara bakabilmenin yaklasimi içerisindeyiz. 7 yil önce hayata geçirdigimiz Küçük Dostlar Ambulansi, tüm Türkiye’ye örnek oldu. Hz. Peygamberimizin (S.A.V) sahiplenmis oldugu ‘Müezza’ isimli kedisi var. Peygamberimizin ümmeti olarak bu yaptigimiz hizmet, sefkat göstermek adina örnek bir çalismadir. Merkezimiz, Kayseri’mize ve ülkemize hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Öte yandan küçük dostlara 7 gün 24 saat hizmet veren Kocasinan Belediyesi Veteriner Müdürlügü, Kayseri’de yine bir ilki gerçeklestirerek, Yakut Mahallesi’nde 500 metrekare alan içerisinde onlarca çesit kedinin yer aldigi ’Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’ ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Özellikle ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’nda kedilerin dogal yasam sartlarina uygun mekan olusturulan ve kedilerin tedavi, beslenme, barinma gibi ihtiyaçlarin karsilandigi merkezde; alaninda uzman ve veteriner hekim gözetiminde evcil hayvanlara uygulanan tüm bakimlar gerçeklestiriliyor. ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’nin içerisinde; steril kum havuzu, kedi oyun alani, bungalov evler, kedi köprüsü, yapay çim, tünel, tirmanma parkuru, tirmalama agaci, beslenme üniteleri, toplu yasam alanlari, berber, bakkal, otel gibi bölümler ve donatilar bulunuyor. Küçük dostlar mahallesi ve tekir parki gibi renkli mekânlarin yer aldigi ‘Küçük Dostlar Kedi Kasabasi’nda; Ankara ve Van kedisi, tekir, bombay, Norveç, british shorthair, scottish fold, mavi Rus kedisi, Iran kedisi, siyam, chinchilla, bengal kedisi, exotic shorthair gibi kedi türlerinden yaklasik 25 kediye ev sahipleri yapiyor.
Kaynak: İHA